131019098
19 Nisan 2024, Cuma

HASTANE YERİ NETLEŞİYOR

24 Kasım 2016, Perşembe 06:31

     


Aliağa’da uzun süredir beklenen yeni devlet hastanesinin yapılacağı yer büyük oranda belli oldu. Hastanenin Güzelhisar yolu üzerindeki yeddiemin deposunun yakınındaki mera alanına yapılması planlanıyor.

Aliağa gündemini uzunca bir süredir işgal eden hastane konusu netlik kazanmaya başladı. 75 yataklı mevcut devlet hastanesinin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle vatandaşların uzun zamandır merakla beklediği yeni devlet hastanesinin yeri büyük ölçüde belli oldu. Mevcut hastane, personel ve ekipman eksikliğinin yanı sıra hizmet kalitesi açısından da ilçe halkının eleştirilerinin hedefi haline gelmişti. Yeni hastanenin inşa edileceği alanın netleşmeye başlaması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu, Yatırımlardan Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Berberoğlu ve beraberindeki teknik ekip, Ekim ayının son günlerinde ilçede hastane yapılması planlanan arazilerde incelemelerde bulunmuştu. Önceki gün yine ilgili Vali Yardımcısının başkanlığında ilçeye gelen heyet, Güzelhisar yolu üzerinde, Aliağa İlçe Mezarlığı’na giden yolun yakınındaki yeddiemin deposunun kenarındaki mera alanında incelemelerde bulundu. Yeni hastanenin büyük ölçüde inşa edilmesinin planlandığı araziyi gezen ekip, arazi ile ilgili Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri ile de görüştü.

Bu yıl yapımına başlanacak olan çevre yolunun ve İZBAN hattının da yakınına inşa edilecek olan hastanenin 200-250 yataklı ve bölge hastanesi niteliğinde olması planlanıyor. Arazi ile ilgili onayın beklendiği ve kurumlar arasındaki resmi yazışmaların sürdüğü de gelen bilgiler arasında.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler