131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

STAR’DA KART KAYBETMENİN BEDELİ 187 DOLAR

24 Kasım 2017, Cuma 06:13

     


Star Rafinerisi çalışanı İkram Kandilli kendisine verilen şantiye giriş kimlik kartını kaybetmesi sonucu kesilen 187 Dolar’dan yana şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Star Rafinerisi giriş kartını kaybeden İkram Kandilli adlı çalışan, “Ramazan Bayramında memlekete gittiğim zaman cüzdanımı kaybetmemle birlikte Star rafinerisi giriş kartımı da kaybetmiş oldum. Tekfen Simgetek adlı taşeron firmada boru montajında çalışıyorum. İzin dönüşü kartım olmadığı için 3 gün şantiyeye giremedim. Benden bu kartın kaybına karşılık 187 dolar artı KDV tutarında bir kesinti yapacaklarını söylediler. Kabul etmediğimi dile getirmiş olmama rağmen talep ettikleri ücretin yarısını kestiler. Saha genelinde uygulanan bu kesintiden yana şikayetçiyim. İşe girerken bize yazılı olarak bildirilen bir durum değil. 14 aydır burada çalışıyorum. 1600 aylıkla çalışan insanların olduğu rafineride 15 lira civarı maliyeti olan bir kart için bu denli yüksek bir tutar belirlenmesi doğru değil.” şeklinde konuştu.

Ayda en az 2 kartın kaybolduğunu ifade eden Kandilli, “ 19 bin insanın çalıştığı rafineride, her yüz kişiden 2 kişi kartını kaybettiğinde elde edilen tutar çok yüksek bir meblağa tekabül ediyor. Ben bu kazancın haksız bir kazanç olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız SOCAR yetkilileri, “Güvenlik birimimizin bir uygulaması olarak bu tutar belirleniyor. Ancak anlaşmalı olduğumuz firmalardan kesintiye gidiliyor. Bu tutar kaybedilen kartın maliyeti değil, kendilerine sağlanan güvenlik kartının kaybı sonrası oluşabilecek güvenlik zafiyetlerine mahal vermemek adına yapılan bir ceza uygulamasıdır. Ancak biz bu kesintiyi alt firmalarda çalışan şahıslardan değil firmanın kendisinden yapıyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili daha detaylı bir araştırma yapacaklarını ve gazetemize ileteceklerini söyleyen SOCAR yetkililerinden gelecek açıklamayı önümüzdeki günlerde siz okuyucularımızla paylaşacağız.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler