131019098
23 Nisan 2024, Salı

HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI

25 Şubat 2017, Cumartesi 07:10

     


Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hocalı Katliamı'nı unutmadı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Hocalı Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı. Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, PETKİM Genel Müdürü Anar Mammadov, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, lise öğretmenleri ve öğrencilerinin katıldığı anmada "Hocalı'yı unutmayacağız, unutturmayacağız" mesajı verildi.

ARI: İNSANLIĞA KARŞI YAPILMIŞTIR

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programının açılış konuşmasını Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı yaptı. Hocalı Katliamı'nın tarihçesine değinen Arı, "En gaddar cinayetlerden olan Hocalı Katliamı sadece Azerbaycan halkına değil bizlere ve bütün insanlığa yapılmıştır" dedi. Türkiye Türkleriyle Azerbaycan Türklerinin kardeş iki millet olduğunu dile getiren Arı, "ne Hocalı'yı ne de kardeşlerimizi unuturuz" şeklinde konuştu.

BELGESEL GÖSTERİMİ YAPILDI

Anmada, katliamda yaşananların anlatıldığı "Hocalı Katliamı Tanıkları" isimli belgeselin gösterimi yapıldı. Katliam tanıklarının anlatımlarının yer aldığı belgeselde yaşanan acılar tekrar tazelendi. Kum sanatıyla Hocalı Katliamının anlatıldığı video ise dikkatle izlendi.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADILAR

Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Hocalı Katliamı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeyi canlandırdılar. Hocalı'da yaşanan vahşetin sahnelendiği anlarda salonundaki konuklar gözyaşlarını tutamadı. Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nun giriş bölümünde Hocalı Katliamı'ndan karelerin yer aldığı fotoğraf sergisi düzenlendi.

HOCALI KATLİAMI NEDİR?

Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.Katliam, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler