131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DEVLET HASTANESİNE DOKTOR VE TIBBI CİHAZ TAKVİYESİ

25 Mart 2019, Pazartesi 06:38

     


Aliağa Devlet Hastanesi’nde, farklı branşlarda yeni atanan hekimler ve alınan yeni tıbbi cihazlarla birlikte sağlık hizmetlerinin kalitesi yükseltildi.

Aliağa Devlet Hastanesi’ne son günlerde farklı branşlarda çok sayıda uzman hekim atandı. Hekim atamalarının yanı sıra alınan yeni tıbbi cihazlarla da vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmetine ulaşması sağlandı. Edinilen bilgiye göre Başhekim Uzman Dr. Ali Fuat Yalvaç’ın girişimleri ve Sağlık Bakanlığı’yla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün takdirleri ve kararları ile Aliağa Devlet Hastanesi’ne son üç ay içerisinde ciddi anlamla uzman hekim ve diş hekimi takviyesi yapıldı. Bakanlık ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla hastaneye son 5 ay içerisinde; bir anestezi uzmanı, bir çocuk hastalıkları uzmanı, bir ortopedi uzmanı, bir göz hastalıkları uzmanı, bir diş hekimi, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile bir tane de üroloji uzmanı ataması gerçekleştirildi. Hastanenin tam zamanlı 1 tane olan çocuk hastalıkları uzmanı ikiye çıkmış oldu. Aynı zamanda tam zamanlı ve tek olan ortopedi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, anestezi, üroloji (bevliye) ve diş Hastalıkları hekimlerinin sayısı ikiye çıkmış oldu.

DİŞ TETKİK VE TEDAVİLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Yapılan yeni atamalar öncesi Aliağa Devlet Hastanesi’nde bir tane diş hekimi bulunuyordu. Göreve yeni başlayan bayan diş hekimi ile birlikte diş hekimi sayısı da ikiye çıktı. Bir diş hekiminin yetersiz kaldığı hastanede yeni diş hekiminin göreve başlamasıyla birlikte protez, implant, kanal tedavisi ile daha ileri diş tetkik ve tedavileri de yapılmaya başlandı. Öte yandan göreve yeni başlayan diş hekimi kendi talebiyle ilerleyen günlerde mesai dışında saat 17.00’dan sonra da 2-3 saat hizmet verecek.

KADIN DOĞUM SERVİSİNDE İLK

Bu uzman hekim takviyeleri ile vatandaşların hastaneye başvurduklarında muayene olamama gibi bir durumla karşılaşması ortadan kalktı. Bunun dışında ikinci bir anestezi uzmanı Manisa Şehir Hastanesi’nden iki hafta önce atanarak göreve başladı. İkinci bir kadın doğum uzmanının göreve başlamasıyla beraber çocuk hastalıkları uzmanı da iki olduğu için geceleri de hastanede doğum yaptırılmaya başlanacak. Bu alandaki sağlık hizmeti Aliağa Devlet Hastanesi’nde ilk olacak.

UZUN ZAMANDIR YAPILAMAYAN AMELİYATLAR YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre yine birkaç haftaya kadar Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla ikinci bir üroloji (bevliye) uzmanı Aliağa Devlet Hastanesi’nde göreve başlayacak. Hastanede uzun zamandır yapılamayan; böbrek hastalıkları, idrar yolları, prostat ile ilgili ameliyatlar da yapılmaya başlanmış olacak.

BİRÇOK BRANŞTAKİ EKSİKLİKLER KAPATILDI

Foça Devlet Hastanesi’nden deneyimli bir ortopedist de geçtiğimiz aylarda göreve başladı. Böylece hastanedeki ortopedi uzmanı sayısı da ikiye çıkmış oldu. Yeni atamalarla birçok branştaki eksiklikler kapatılmış oldu.

TÜM HASTA YATAKLARI YENİLENDİ

Hastanenin konforunu arttırmak amacıyla Aliağa’daki hayırsever sanayici ve işadamlarının da ciddi katkılar sağladığı öğrenildi. Özellikle hastanenin tüm hasta yatakları konforlu, üç motorlu, elden kumandalı olarak değiştirildi. Yakın zamana kadar hastanede ikinci bir ultrasonografi cihazına ihtiyaç vardı. Eksiklikten dolayı bu konudaki sağlık hizmetlerinde ileri tarihlere gün veriliyordu. Üst düzey teknolojide ikinci bir ultrasonografi cihazının hastaneye kazandırılmasıyla bu süre 2-3 güne düşürüldü. Kardiyoloji polikliniğinde bulunan ritim ve tansiyon holter cihazları da birer taneydi. Yanlarına birer tane daha alındı. Bu konuda da hastanedeki kuyruk sırası azalmış oldu.

ACİL SERVİS GENİŞLETİLİYOR

Bu cihazların yanı sıra yoğun bakım ünitesi için de ventilatör cihazı denilen üst düzey bir cihaz alındı. Hastanenin bilgi sistem altyapısı ile bilgi işlem güvenliği sisteminin daha hızlı çalışması için ciddi bir altyapı yatırımı yapıldı. Acil Servisin genişletilmesi ile ilgili ciddi bir takım yatırımların da sürdüğü edinilen bilgiler arasında. Bağışçılar bu anlamda da hastaneye ciddi katkılar sağladı. Acil Serviste genişletme çalışmaları başlatıldı. Çok geniş ve konforlu güzel bir Acil Servis yakın zamanda hizmete alınacak. Öte yandan hastane bahçesindeki prefabrik polikliniğe yine 10 odalı, birebir aynı büyüklükte ikinci bir prefabrik alan da eklenmiş oldu.

NÖBETÇİ HEKİM SAYISI ARTTIRILDI

Hastanenin Acil Servisine 2-3 tane pratisyen hekim takviyesi de yapıldı. Acil Servisteki nöbetçi pratisyen hekim sayısı, özellikle hafta sonları ve hafta içi 17.00’dan sonra sabaha kadar olan kısımlarda üçüncü doktora çıkarıldı. Bu anlamda hastaların Acil Serviste kuyrukta beklemeleri önlendi, işlemlerini daha çabuk görmeleri sağlandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler