131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“ÖZEL ÇOCUKLARA” MUTLULUK DOPİNGİ

25 Nisan 2017, Salı 06:51

     


Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Haydi Sen de Elimden Tut” konulu etkinlikleri ile bu hafta Özel Aliağa Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne konuk oldu.

Özel Aliağa Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Down Sendromlu çocuklar hakkında toplumun farkındalığını arttırmak adına özel çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, hedefleri Down Sendromu’na dikkat çekmek olan Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG), Özel Aliağa Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne konuk olarak, kurumdaki çocuklar ve aileleri ile hem keyifli hem eğlenceli bir gün geçirdi. TPÖÇG ekibinde yer alan psikoloji bölümü öğrencisi Ceren Şimşek farklı bir çok sosyal sorumluluk projeleri planladıklarını, amaçlarının ise Down Sendromu hakkında farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Şimşek, “Unutma sen yoksan bir tebessüm eksiğiz” diyerek paylaşmanın ve beraberliğin mutluluk getirdiğini, mutluluğun özel gereksinimli çocukların hayatında en kıymetli dokunuş olduğunu söyledi.

Öğrencilik yıllarında TPÖÇG ekibinde çalışmalar yapmış, birçok kez özel çocuklarla bir araya gelme şansı yakalamış olan, Özel Aliağa Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu E. Ilgın Hoşgelen, bu tür etkinliklerin çocukların dünyasını renklendirdiğinin tartışılmaz bir gerçek olduğunu, böyle etkinliklere daha fazla emek ve zaman ayırılması gerektiğini belitti. Hoşgelen, herhangi bir sebeple toplumda özel bir yer edinen bireylerin yaşadıkları süreçler hakkında toplumun bilgilendirilmesinin sağduyuyu arttırmak için öncelikli hedefler arasında olması gerektiğini ifade etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler