131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ARTI PARA SİSTEMİ BİR GENCİN YAŞAMINA MAL OLDU

25 Mayıs 2018, Cuma 06:45

     


İZBAN’da tellerden atlayarak tren çarpması sonucu hayatını kaybeden Berkay Çiftçi isimli lise öğrencisinin ardından Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Tuncay Karaçorlu basına açıklamalarda bulundu. Karaçorlu Artı Para Sistemi’nin öğrencinin ölümünde etkili olduğunu belirtti.

İzmir Şehir Plancıları Odası Kurucu Başkanı Tuncay Karaçorlu İZBAN’da Berkay Çiftçi isimli lise öğrencisinin tellerden atlaması sonrası hayatını kaybetmesi üzerine bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada hayatını kaybeden öğrencinin yetersiz bakiyesi nedeniyle bu yola başvurduğuna vurgu yapılarak “İZBAN'da geçtiğimiz gün yaşanmış olan ve bir öğrencimizin yaşamını kaybetmesine neden olan, 'Artı Para Sistemi’ yoksul, yaşlı ve öğrenci İzmirlilerin, zaten zorlu olan ulaşım haklarını ve olanaklarını bir kazanıma değil, bir kıyamete çevirmiştir.” ifadelerine yer verildi.

‘Artı Para Sistemi İzmir halkına dayatılmıştır’

Karaçorlu “İzmir’de de, kamu ve toplum yararını temel alması gereken İZBAN kent içi ulaşım düzeni, İZBAN Artı Para ulaşım düzenine dönüştürülerek, İzmirlilerin ve uzmanların uyarılarına rağmen, İzmir halkına dayatılmıştır! Çeşitli güzergahlarda meydana gelen hak kayıplarına, dar gelirli İzmirlilerin, yaşlılarımızın, sınırlı bütçesi olan öğrencilerimizin bütçesine göre ulaşımı kullanma imkanı ellerinden alınarak, 'bir avuç haraminin artı kasaları zorla oluşturulmuştur!' Bu akıl almaz harami düzeneği İzmirlilerin büyük çoğunluğunun, halkın kaynaklarıyla yapılmış olan İZBAN’ı kullanamamalarına, dalgınlıktan yaşlıların, haklarını yitirmelerine yol açmış ve en sonunda bir evladımızın yaşamını kaybetmesine sebep olmuştur!” dedi.

Ahmet Tuncay Karaçorlu kent içi ulaşımın daha ucuz ve güvenli uygulamalar etrafında şekillendirilmesi gerektiğinin altını çizerek “Daha ucuz ve daha güvenli olması ve hatta gelecekte ücretsiz olması gereken 'kent içi ulaşım' uygulamaları, ne uzmanlık çevrelerinin, ne İzmir halkının ne de meslek kuruluşlarının, önerileri ve uyarıları dikkate alınmayarak, İzmir’imize dayatılmaya devam etmektedir. Genç kuşakların çalışma alanları, yaşlıların adım atabilecek yerleri giderek daraltılan İzmir kentinde; tramvay uygulamalarında da olduğu gibi, İzmirlilerin kaynakları ile yaratılan İZBAN raylı ulaşım düzeni kıyamet düzenine çevrilmiştir” şeklinde konuştu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler