131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BAŞKAN, BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

25 Mayıs 2018, Cuma 07:02

     


Aliağa Belediyesi’nin, mahallelerindeki arazilerde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi alamadıkları için geçtiğimiz hafta belediye binası önünde eylem yapan Çaltılıdere sakinleri, dün yine Aliağa Belediye binası önünde toplandı. Başkan Acar, akşam saatlerinde Çaltılıdere’ye giderek beklenen açıklamayı yaptı.

Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere Mahallesi’nde encümen kararıyla satışı yapılan arazilerdeki çalışmaları geçtiğimiz hafta mahalle halkının tepkisine neden olmuştu. Belediyeye ait iş makinelerinin yol düzenlemesi yaparken evlerinin ve bahçelerinin bulunduğu alana girdiğini iddia eden köylüler, evlerinin de yıkılacağı iddiası üzerine Aliağa Belediyesi önüne gelerek eylem yapmıştı. Geçtiğimiz hafta yaptıkları eylemde kendilerine mahallelerinde yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapacak bir yetkili bulamayan Çaltılıdereliler, dün encümen toplantısı öncesinde yine belediye binası önünde toplandı.

Belediye önünde toplandılar

Öğleden sonra 14.00 sıralarında Aliağa Belediye binası önünde toplanan mahalleli, ellerindeki “50 yıllık evimi yıkma”, “Ev yıkanın ocağı yıkılır”, “Az laf, çok sat”, “Köylü milletin efendisidir”, “Millet burada, faşo ağa nerede”, “Doğru yapan halktan kaçmaz” yazılı dövizlerle Belediye Başkanı Serkan Acar aleyhine sloganlar attı. Mahalle sakinleri, Başkan Acar’ın kendilerine açıklama yapmasını istedi. Çaltılıdere sakinlerinin eylemine Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Tuncay Karaçorlu da destek verdi. Yaklaşık 3 saat belediye binası önünde eylem yapan mahalleli, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Çaltılıdere Taş Kahve’de kendilerine açıklama yapacağının belirtilmesi üzerine eylemi sonlandırdı.

Başkan Acar, “Kimsenin evini yıktırmam”

Belediye Başkanı Serkan Acar, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcıları ve birim amirleri ile birlikte dün akşam saatlerinde Çaltılıdere Taş Kahve’de mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahallelinin evlerinin yıkılacağı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını söyleyen Başkan Acar, bu bölgede henüz İmar Kanununun 18.madde uygulamasının yapılmadığını belirtti. 18. Madde uygulaması yapıldığında herhangi bir mağduriyet oluşmaması için gerekeni yapacağını söyleyen Acar, “Ben bu güne kadar kimsenin evine veya arazisine hukuksuz bir işlem yaptırmadım. Kimsenin evini yıktırmadım. 18. Madde uygulaması yapıldığında eğer ev ve arazilerinizin bulunduğu alanda bir düzenleme yapılacaksa hukuki çerçevede mağduriyetiniz giderilmeden bu işleme başlamam. Sizin helalliğiniz olmadan bu iş olmaz” diye konuştu.

“461 parseli siz almak istiyorsanız görüştüreyim”

Mahalle sakinleri, sonradan ifraza gidilerek bölünen 461 parselin, değerinin çok altında fiyata bir işadamına satılmasını eleştirdi. Mahallelinin ‘Madem satacaktınız biz alsaydık’ yönündeki ifadelerine cevap veren Acar, “Bu araziyi küçük hissedara sattık. Oda burada Çaltılıdere’nin yararına olacak büyük projeler yapacak. Ama burayı siz almak istiyorsanız, çağırayım satın alan işadamını, sizinle görüştüreyim, aldığı fiyata size geri versin. Ancak şunu bilin ki burası imara açık bir arazi değil. Burada konut ve benzeri yapılar yapamazsınız. Satın alan işadamı gibi kamunun yararına olacak yatırımlar yapacaksanız olur. Kararınızı verin, eğer tamam diyorsanız ben görüşmeyi sağlayacağım.” dedi.

Acar’ın konuşmasının sonuna kadar dinleyen mahalleli evlerinin yıkılmayacağını öğrendiklerine sevindiklerini belirterek, bu güne kadar bu açıklamayı yapmadığı için Başkan Acar’ı eleştirdi. Mahalleli, bu güne kadar kendilerine açıklama yapan bir yetkili olmadığı için bu tartışmaların meydana geldiğini vurguladı.

SERKAN ACAR’IN ÇALTILIDERE SAKİNLERİYLE YAPTIĞI TOPLANTININ DETAYLARI YARINKİ ALİAĞA EKSPRES’TE...

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler