131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

İKİ GÜNDE İKİ YANGIN

25 Haziran 2015, Perşembe 10:29

     


Önceki gün Cindere Mevkiinde meydana gelen ot yangının ardından dünde Kültür Mahallesi Çamlık Mevkiinde yangın çıktı. Saat 15.00 sularında çıkan yangın mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Yangın çok fazla büyümeden kısa sürede kontrol altına alındı.

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınları da giderek artmaya başladı. Önceki gün Yeni Mahalle Cindere Mevkiindeki boş bir arazide akşam saatlerinde meydana gelen ot yangının ardından dün de Kültür Mahallesi Çamlık Mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Ormanlık alandaki ot ve çalıların tutuşmasıyla başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle şiddetini arttırarak geniş bir alana yayıldı.

1 HEKTARLIK ALAN YANDI

Olay yerine kısa sürede intikal eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman İtfaiyesi ve Menemen Orman Şefliğine ait toplam 4 adet itfaiye aracı yangının daha geniş alana yayılmasını engellemek için yoğun çaba harcadı. Bir adet helikopter ve bir adet yangın söndürme uçağı da yangına havadan müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın sonucunda 1 Hektarlık alan zarar gördü. Yangının ot ve çalılardan ağaçlara sıçramaması büyük bir tehlikeyi önledi.

MAHALLELİ SİTEM ETTİ

Olay yerinin yakınında oturan mahalle sakinleri ise yangını korku dolu gözlerle izledi. yangının kısa sürede kontrol altına alınmasıyla rahat bir nefes alan mahalle sakinleri yetkililere sitem etti. Daha önce defalarca bölgedeki kuru otların temizlenmesi için Aliağa Belediyesi’ne ve ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını belirten mahalleli hiçbir yetkilinin konuya duyarlı davranmadığını söyledi.  (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler