131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MAHALLE ARALARI TIR PARKINA DÖNDÜ

25 Haziran 2016, Cumartesi 07:04

     


Aliağa’da özellikle akşam saatlerinde mahalle aralarına park eden TIR ve kamyonların sayısının her geçen gün artması birçok sorunu beraberinde getiriyor.

Aliağa ilçe merkezinde özellikle Siteler Mahallesi akşam saatlerinde TIR parkına dönüyor. Şehir dışından ilçedeki sanayi kuruluşlarına malzeme taşıyan TIR’lar, Kamyon Garajının yetersiz kalması nedeniyle mahalle aralarına ve yol kenarlarına park ediyor. Siteler Mahallesi’nin yanı sıra, Atatürk Mahallesi, İZBAN İstasyonunun çevresi ile Su İskelesi civarı da TIR ve kamyonların park alanı haline geldi. Trafik Kanununa göre zorunlu haller dışında mahalle aralarına ve sokaklara park etmesi yasak olan TIR’lar denetimsizlik nedeniyle boş buldukları yerlere gelişigüzel park ediliyor.

Yüksek tonajlı araçlarını rastgele boş buldukları yere park eden araç sahipleri mahalle aralarında ve ana caddelerde hem görüntü kirliliğine hem de trafik sorununun daha da büyümesine yol açıyor. Siteler Mahallesi’nin hemen yanında bir kamyon garajı olmasına rağmen araç sahipleri TIR ve kamyonlarını buraya park etmek yerine kendilerine yakın olan yerleri tercih ediyor. Özellikle gece geç saatlerde park etmek için sokaklara giren TIR’ların meydana getirdiği gürültü ve neden oldukları sıkışıklık büyük sıkıntı oluşturuyor.

Durumu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini söyleyen vatandaşlar, “Apartmanlarımızın önü, yol kenarları, sokaklar adeta kamyon ve TIR garajına döndü. Yetkililere defalarca şikayet etmemize rağmen bu konuyla ilgilenmiyorlar. Sadece ceza yazmakla bu işin çözülmeyeceği ortada. Araçlar keyfi olarak park etmeye devam ediyor ve her geçen gün de park eden araç sayısı artıyor. Özellikle Siteler Mahallesi, Atatürk Mahallesi, İZBAN İstasyonu’nun çevresi bu durumdan dolayı çok dertli. Artık bu soruna kalıcı çözümler üretilmeli” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler