131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MUHTARLAR TERÖRÜ LANETLEDİ

25 Temmuz 2015, Cumartesi 11:12

     


Aliağa Muhtarlar Derneği, son günlerde artış gösteren terör olaylarında yaşamını yitiren vatandaşlarımız için basın açıklaması düzenledi.

Aliağa Muhtarlar Derneği binasında düzenlenen basın açıklamasına dernek üyesi muhtarlar katıldı. Derneğin yeni yönetimi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde 32 vatandaşımızın ölümü ve 104'ünün yaralanmasına neden olan olay, Adıyaman’da yaşanan çatışmada bir askerin şehit edilmesi, iki askerin de yaralanması olayı ve yine Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde bir askerin şehid edilmesi, iki askerin yaralanmasına yönelik olarak basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların eylemlerinin hedefine ulaşamayacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Metin Yıldız, saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

“BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR”

Türkiye'nin bölgede ve dünyadaki yerini hazmedemeyenlerin, Anadolu kardeşliğini bozamayacaklarını ifade eden Yıldız; “Terör, bir süreliğine topluma zarar verse de, yok olmaya mahkumdur. Yüzyıllar boyu her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran milletimiz, yolundan ve kardeşlik ikliminden uzaklaşmadan yürüyüşünü sürdürecektir. Terörün milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiç bir mazereti olamaz. Terör terördür, kimden gelirse gelsin kime yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeye sahip olursa olsun karşısındayız. Şanlıurfa Suruç'ta, Adıyaman da ve Şanlıurfa Ceylanpınar da ki menfur olayların, her türlü etnik, dini ve mezhepsel unsurun bu topraklarda birlikte yaşamaya devam edeceğine olan inancımızı bozamayacağını ifade eder, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Ayrıca Adıyaman da yaşanan çatışmada şehit olan askerimize ve Şanlıurfa Ceylanpınar da evlerinde şehit edilen polislerimize yüce Mevla'dan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Ailelerin acısını paylaşıyor, benzer vakaların ve üzüntü verici sonuçların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler