131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

DEMOKRASİ NÖBETİNDE 1 HAFTA GERİDE KALDI

25 Temmuz 2016, Pazartesi 07:25

     


15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen Aliağa halkının demokrasi nöbeti devam ediyor.

Demokrasi Meydanı’nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirirken cep telefonlarının ışıklarıyla Mustafa Yıldızdoğan'ın seslendirdiği 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı eşliğinde karanlıkta görsel bir şov yaptı. Ayrıca çalınan Osmanlı Marşlarına da ellerindeki bayrakları sallayarak tempo tuttu. Kalabalık, meydanda kurulan LED ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklamaları izlediler.

Demokrasi Meydanı’na gelerek demokrasi nöbeti tutanlara moral ve destek veren AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ alandaki topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, darbe girişimine tepki göstererek birlik, beraberlik mesajı verdi. Dağ, “Bu darbe girişimi FETO’nun işidir. Fethullah Gülen denen yalancının, o yalan söyleyen düzenbazın başaramayacağını herkes biliyor. Bugün demiş ki Allah’tan korkun kulluk yapmayın. Senin yetiştirdiğini iddia ettiğin o insanlar asıl kula kulluk yapan insanlardır. O insanlar senin direktifinle, senin sözlerinle bu ülkenin Meclisine, polisine ve insanlarına kurşun sıkıyorlar. Kula kulluk yapanlar onlar. Bizim milletimiz öyle sizin oyun oynayabileceğiz veya yönetimlerini değiştirebileceğiniz devletlere benzemez. Bu milletin tarihinin her sayfası ayrı bir şanlıdır” dedi.

Demokrasi Meydanı’ndaki nöbet sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken, yetkililer meydanların boş bırakılmayıp nöbete devam edilmesi gerektiğini söyledi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler