131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

DİKMEN, “BAYRAMI KUTLAYAMIYORUZ”

25 Temmuz 2016, Pazartesi 06:10

     


İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 108 yıl önce 24 Temmuz'da İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla sansürün yasaklandığını ancak aradan geçen süreye karşın Türk basınında sansür ve yasakların devam ettiğini söyledi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapan Dikmen şunları dile getirdi: “Basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde sansür hala varlığını sürdürüyor. Yasaklar, kısıtlamalar ve işsizlik sektörümüzün en büyük sorunları arasındaki yerini koruyor. Kutlama yapamıyoruz çünkü ülkemiz, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün verilerine göre Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 151'inci sıraya kadar geriledi. Gazetecilik bir suç faaliyeti gibi gösterilirken, binlerce arkadaşımız işsizlikle boğuşurken bizler bu bayramı kutlamıyoruz.

Kutlama yapamıyoruz; çünkü gazeteciler mesleklerinin gereklerini yerine getirmeye çalışırken hedef oluyor; darp ediliyor, şiddete maruz kalıyor. Gazeteciler özgür basın için, halkın haber alma hakkı için, umut için kendilerine nöbet yazıyor. Oysa 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde darbeye karşı tek vücut olan Türk basını bu duruşuyla basın özgürlüğünün önemini en somut şekilde gözler önüne sermiştir.

Türk basını olağanüstü günlerde her türlü bedel ödemeyi göze alarak demokrasiye sahip çıkarken aynı duyarlılığı tüm yetkililerden ve kamuoyundan da bekliyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak basın ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Hep beraber basın özgürlüğünü kutladığımız günlere kadar mücadeleye devam edeceğiz.” (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler