131019098
28 Mart 2024, Perşembe

YATIRIMLAR ETKİLENMEYECEK

25 Temmuz 2016, Pazartesi 06:55

     


Ülke birliğine ve milli bütünlüğe yönelik darbe girişimine, halkın gösterdiği mücadele ile birlik beraberlik atmosferi ekonomiye ve piyasaya olumlu yansıdı.

Yaşanan darbe girişiminin ekonomide kalıcı bir hasara yol açmadığını ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Borsa İstanbul gibi ekonomi alanındaki önemli kurumların hızla aldığı tedbirlerin yatırımcıyı rahatlattığını söyledi.

Alınan tedbirler yerli ve yabancı yatırımcıyı rahatlattı

Yaşanan darbe girişiminden sonra ekonominin derinden etkilendiği, yatırımcıların ülkemize yönelik yapmayı planladıkları yatırımlar konusunda ikiye bölündükleri yönündeki iddiaların, yapılan açıklamalar sonrasında yatırım endişesinin ne Türk yatırımcıları ne de yabancı yatırımcıları etkilemediğini ifade eden Saka, “Artık ülkemizde askeri darbeler ve demokratik olmayan yöntemler çare olmayacaktır. Buna en büyük yanıtı milyonlarca halk sokağa çıkarak vermiştir. En azından halkın tepkisi, yurt dışı piyasalarda bir güven göstergesi olabilmelidir. Artık geçmiş dönemlerde olduğu gibi her terör saldırısı ve olumsuz gelişmelerde borsa çökmemekte ve ani değişimler olmamaktadır. Merkez Bankası’nın darbe girişiminin ardından finans piyasalarına likidite sorununun yaşanmayacağına dair güvence vermesi de oldukça önemli bir hamledir.” dedi.

Aliağa’da yatırıma devam

Türkiye ekonomisinde sanayi ve denizcilik deyince akla ilk gelen yerler arasına giren Aliağa’da, demir-çelik fabrikaları, Aliağa organize sanayi bölgesi, gemi geri dönüşüm tesisleri, uluslararası ticaret, petrokimya, enerji ve lojistik sektörlerinde yerli ve yabancı pek çok yatırımcı olduğunu belirten Saka, Aliağa’da toplam tutarı 6 milyar dolar olan Star Rafinerisi, 300 milyon dolarlık APM Terminalleri firmasının işleteceği Petkim konteyner limanı ile birlikte enerji alanında ve organize sanayi bölgesinde milyarlarca liralık yatırım planlanıyor. Aliağa'ya yapılacak yeni yatırımların 15 milyar lirayı geçmesi bekleniyor. Bu noktada ilçemizde faaliyet gösteren önemli firmaların, ekonomimize olan güvenlerinin tam olduğunu belirterek yatırımlarının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de artarak devam edeceğini açıklamaları bizleri memnun etmiştir” diye konuştu. Saka, “İş dünyası olarak, azimle ve hızlı bir şekilde ülkenin geleceğine inançla yatırıma devam etmeliyiz ve devam edeceğiz. Ülkemiz, çok çalışarak birlik ve beraberlik içinde her türlü sıkıntıların üstesinden gelecektir. İlçemizdeki yatırımcıların bu yöndeki pozitif yaklaşımını da görmekten oldukça mutluyuz.” görüşünü dile getirdi. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler