131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

AVRUPA FIRSATLARI ALİAĞALI GENÇLERLE BULUŞTU

25 Ağustos 2016, Perşembe 06:00

     


Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın ‘Eurodesk Temas Noktası’ olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa fırsatları konusunda Aliağalı gençleri bilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi; eğitim, gençlik programları ve diğer Avrupa fırsatları hakkında gençleri bilgilendirmek adına Aliağa Demokrasi Meydanı'nda stand açtı. Gün boyunca Aliağalı gençleri Ulusal Ajans Eurodesk 'in sunduğu Avrupa fırsatları hakkında bilgilendirdi.Gençlere yönelik Avrupa Birliği Gençlik Programları ve Avrupa fırsatları ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere; Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından ‘Eurodesk Temas Noktası’ olarak seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz boyunca ilçeleri tek tek dolaşıp gençleri ücretiz olarak Avrupa fırsatları hakkında bilgilendirecek. Eurodesk Temas Noktası olarak çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılından buyana 4.000'in üzerinde gence ulaştı. 13 -30 yaş arası gençlerin katılabileceği ve en az 4 kişilik cinsiyet dağılımı dengeli olan grupların Ulusal Ajans Eurodesk'e projelerini sunmaları sağlanıyor.

EURODESK NEDİR?

Eurodesk Temas Noktaları, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından, gençlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır. Bu program ile herhangi bir gencin ihtiyaç duyduğu bilgiye tarafsız, güncel, anlaşılır, güvenilir ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmesi sağlanıyor. Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye'de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçti. Gençler ülkenin birçok ilindeki temas noktalarını birebir ziyaret ederek bu fırsatlar hakkında bilgi edinebiliyor. Daha fazla bilgi almak için www.eurodesk.ua.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. (ERKUT SERT) 







 
Son Eklenen Haberler