131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KARAKUZU MAHALLE MUHTARI MEHMET YAMANER: “BÜYÜKŞEHİR YASASI HİZMETLERİ YAVAŞLATTI!”

25 Eylül 2017, Pazartesi 07:03

     


‘Muhtarların Sesi’ adlı yazı dizimizde bu haftayı Karakuzu Mahalle Muhtarı Mehmet Yamaner’e ayırdık. Muhtar Yamaner Karakuzu sakinlerinin istek ve şikayetlerini, mahallenin tamamlanmakta olan çalışmalarını Aliağa Ekspres okuyucularına anlattı.

Seçildiği süreden bu yana mahalleliye hizmet etme çabası içerisinde olduğunu, çözüme ulaşmayı bekleyen sorunların bir kısmını çözdüklerini bir kısmını da sırayla çözmeye çalıştıklarını aktaran Mehmet Yamaner, değişen yasayla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep etmek durumunda kaldıkları hizmetler için bölgenin geniş olması, ekip ve ekipman eksikliğinin yanı sıra bölge amirlerinin adaletsiz hizmet anlayışlarından ötürü bir takım hizmetlere ulaşma süresinde yavaşlama olduğunu ifade etti.

‘Dere Islahı için üç senedir bekliyoruz!’

Mahalledeki en öncelikli sorunlardan birinin 2014 yılından beri defalarca başvurdukları halde çözüme kavuşturulmamış mahalleyi ortadan ikiye bölüp, kar sularının toplandığı derenin ıslah edilmesi olduğunu söyleyen Yamaner, “Islahın 2018 yılında yapılacağını söylüyorlar. Dere ıslahının bizim için aciliyeti olduğunu İZSU Dereler Birimi’ne ilettik. Devlet Su İşleri’nin de bir an evvel ilgilenmesini istiyorum. Derenin karşı tarafında okul olması sebebiyle çocuklarımız 1 kilometre yolu dolaşarak okula gitmek durumunda kalıyorlar.” dedi.

İZSU’nun yukarı mahalledeki su kesintilerine bir çare bulamadığını da belirten Muhtar, elektrik kesintileri konusunda da benzer problemlerle karşılaştıklarını ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nden yol ve parke taşı yapımlarının tamamlanması adına taleplerinin hala gerçekleşmediğini vurguladı.

‘Foseptik çukuru yapılmalı’

Yamaner, “ilk ihale sonrası yapımı duran dağ yolu projesinde ikinci ihalenin tamamlanıp bağlantısının kurulmasını ve bu yolu kullanmak için bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorum.” dedikten sonra mahallenin en son yerleşim yerine dökülen lağım suyunun halk sağlığı açısından ciddi bir problem yarattığını, çözümünün ise fosseptik çukuru yapılması olduğunu belirtti.

‘Gelecek ay spor alanlarımız tamamlanacak!’

Karakuzu Mahallesi’nde biten çalışmaları da anlatan Muhtar, park, bahçe ve oyun alanı gibi hizmetlerin tamamlandığını, muhtarlık binası ve minarenin yenilendiğini hatırlattı. Bu ay içerisinde halı saha, basketbol ve voleybol sahalarının yapımının tamamlanacağı müjdesini veren Yamaner, Aliağa’daki istihdamın mahallelerinden karşılanmadığını belirterek; “Aliağa’daki fabrikaların istihdam konusunda bizim mahallelerimizi tercih etmediğini biliyoruz. Torpili olanların işe alındığı, buraların sebep olduğu kirli havayı ve eziyetini çeken gençlerimizin ise işe alınmadığını görüyoruz. Bu konuda muhtarlar olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler