131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KOCAOĞLU, "BİRLİK OLUN, GÜÇLENİN!"

25 Eylül 2017, Pazartesi 06:45

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kırsal kesimin kalkınması için üreticilere kurtuluş reçetesi olarak önerdiği kooperatifleşme modeli giderek yaygınlaşıyor. Bölgedeki süt üreticilerinin bir araya gelerek kurduğu Bergama Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Başkan Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı. Üreticilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı, "Sözün özü; birlik olun, güçlenin, aynı yere yumruğu vurun. Biz yasal her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerelde kalkınma stratejisi doğrultusunda üreticilere yaptığı kooperatifleşme çağrısına bir cevap da Bergama'dan geldi. Kooperatifçiliğin geliştiği Tire, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Urla gibi ilçelerde üretime ve istihdama yansıyan olumlu göstergeler Bergamalı süt üreticilerini de harekete geçirdi. İlçedeki üreticilerin bir araya gelerek kurduğu Bergama Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin açılış törenine Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de katıldı.

Sorunu bilirseniz, çaresini ararsınız

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kooperatiflere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, bu konudaki tek kıstaslarının yasalara uygunluğu olduğunu söyledi. Kırsalın ve üreticilerin sorunlarını kendi hayat tecrübelerine dayanarak kolaylıkla algıladığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Arazi yollarının asfaltlanması gerektiğini Türkiye'de ilk defa biz söyledik ve yaptık. Tozun, çamurun araziye ne yaptığını bilirseniz, ona çare ararsınız. Mahsulün yok yılında çiftçinin neredeyse ekmeğe muhtaç kaldığını bilirseniz, pazarlama olanaklarının geliştirilmesi için formül üretirsiniz. Okumak güzel ama ben bunları yaşayarak öğrendim."

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler