131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA ULUSLARARASI SEMPOZYUMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

25 Eylül 2018, Salı 06:59

     


Aliağa Belediyesi, 27-28 Eylül 2018 tarihlerinde ‘Uluslararası Aliağa ve Çevresi - Aiolis Bölgesi - Arkeoloji ve Disiplinler Arası Araştırmalar Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Aliağa Belediyesi’nin kurumsal organizasyonu ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin bilimsel desteği ile gerçekleştirilecek olan sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen konuşmacı olarak katılacak. İki gün sürecek sempozyum, Aliağa Yalı Mahallesi’nde bulunan Hampton By Hilton Otelinde 27 Eylül 2018 Perşembe günü sabah saat 09.30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak.

İlk defa kapsamlı sempozyum düzenlenecek

Aiolis bölgesinde bulunan antik kentlerde bugüne kadar yapılan tüm arkeolojik çalışmalar akademik platformda masaya yatırılacak. Akademisyenler elde ettikleri bulguları ve bilimsel verileri paylaşacak. Aiolis bölgesi ve arkeolojisiyle ilgili ilk defa kapsamlı bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda, Kyme ile ilgili uzun yıllar çalışma yapan İtalyan arkeologlar tarafından yaklaşık 12 bildiri sunulacak. Onun dışında Myrina ve Gryneion yüzey araştırmasıyla ilgili sunumlar olacak. Arkeolojik çalışmaların ilk defa 2018 yılında başladığı Aliağa’nın Uzunhasanlar Mahallesi’ndeki Tisna antik kenti ile Menemen’de bulunan Larissa antik kenti ve Manisa sınırlarındaki Aigai antik kenti hakkında sunumlar yapılacak. Aliağa ve çevresindeki tüm antik kentlerde çalışma yapan bilim insanları bu sempozyumda bir araya gelecek. İki gün sürecek olan uluslararası sempozyumda günde 25 bildiri sunulacak.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler