131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

OTOYOL İHALESİ BU YIL YAPILACAK

25 Ekim 2016, Salı 06:14

     


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti’nin Afyonkarahisar'daki 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda, Menemen- Aliağa-Çandarlı Otoyolu ihalesinin bu yıl yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Afyonkarahisar’da düzenlenen AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, 2016 yılında yapılacak otoyol projeleriyle ilgili sunum gerçekleştirdi. Bakan Arslan, 352 kilometrelik Kınalı- Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe otoyolu, 330 kilometrelik Ankara- Niğde otoyolu, 76 kilometrelik Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu ile birlikte 165 kilometrelik Denizli-Aydın otoyolunun ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını açıkladı.

AKBULUT, “2018’DE KULLANIYOR OLACAĞIZ”

Bakan Arslan’ın açıklamaları ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, otoyol projesinde gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Akbulut, “Kurban Bayramı’nda Başbakanımızı bayramlaşma için aramıştım. Bayramlaşma konuşmasında Aliağa’daki durumla ilgili benden bilgi almıştı. Ben de çevre yolunun ciddi sıkıntı olmaya başladığını söylemiştim. Başbakanımız da en kısa zamanda Ulaştırma Bakanı ile görüşüp bu durumu çözeceğini söyledi. Bu konuşmanın ardından birkaç hafta sonra da Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan, İzmir’e geldiğinde Menemen- Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi. Nasip olursa, bu ayın sonunda ya da Kasım ayı içerisinde ihalesi yapılacak, 1-1,5 yıl içinde de tamamlanacak ve 2018 yılında da bu otoyolu kullanıyor olacağız” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler