131019098
29 Mart 2024, Cuma

KAYMAKAM YILMAZ: “MİLLİ BİLİNCİ YÜKSEK NESİLLER YETİŞMELİ”

25 Kasım 2016, Cuma 06:29

     


24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, her 10 yılda bir tokat yiyen bu millet için, eğitim ve onu sırtlayan eğitim camiasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Aliağa’da 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde bir tören gerçekleştirildi. Programa Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından göreve yeni başlayan Şehit Sebahattin Karakaplan Ortaokulu Matematik Öğretmeni Tuğba Saral bir konuşma yaptı.

SARAL, “ÖĞRETMENLER TOPLUMA MODEL OLAN BİREYLERDİR”

Sürekli değişim içinde olan bir çağda yaşadığımızı ifade eden Saral, “Bu değişim doğal olarak eğitim ve eğitimle ilgili unsurları da yenilemektedir. Eğitim sürekli sorgulanması gereken, dinamik bir süreç haline gelmiştir. Göreve başlamadan önce öğretmenliği herkes gibi bir meslek grubu olarak algılamaktaydım. Ama şu kısacık sürede öğretmenliğin meslek grubu olmasından çok bir yaşam tarzı olduğunu anladım. Bizler, hayatını okula ve öğrencilere adayan öğretmenler için, mutluluğun öğrencilerin başarısı, mutsuzluğun ise öğrencilerin üzüntüsü olduğunu belirtmek isterim. Öğretmenler topluma model olan, toplumda bir sorunun değil, çözümün parçası olan bireylerdir. Biz öğretmenlerin mutlak bir rehberi vardır, o da Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’tür.” diye konuştu.

ÖZBUCAK, “ÖĞRETMENLİK HİÇ BİTMEYEN BİR ÖĞRENCİLİKTİR”

Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Özbucak ise öğretmenlik mesleği üzerine yaptığı konuşmada, “Bugün, Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım, hepinize kutlu olsun. 27 yılımı, dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe adadım. 1989 yılında başladığım bu kutsal görevimi 2016 yılında, Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde noktaladım. Anılarım, hayallerim, gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmedi. Ben öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı, küçüklerine saygıyla yaklaşmalarını, çalışkan ve doğru olmalarını öğütledim. Atatürk’ün yolunda gitmelerini, Türkiye için çok ama çok çalışmaları gerektiğini dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir. Ne mutlu ki böylesine kutsal bir vazifenin içinde yıllarımı geçirdim. Yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak, yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve öğretmen arkadaşlarım olacaktır.” dedi.

DERSE, “ÖĞRETMEN TOPRAĞA ATILAN BİR TOHUM GİBİDİR”

Günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse de, insan yetiştirmenin en kadim meslek olduğunu vurguladı. Derse, “Her şeyden önce bir ideal ve gaye mesleği olan öğretmenlik tıpkı toprağın altına atılan ve onlarca tohum verebilmek adına kendini feda edebilen bir tohum gibi, yandıkça aydınlatan bir mum gibi, karların altından başını kaldıran bir kardelen gibidir. Öğretmen, bir insanı kurtarmanın tüm insanlığı kurtarmak olduğunu bilen ve bu amaçla çıktığı yoldan bir adım bile geri dönmeyendir. Tüm meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YILMAZ, “BİZ NİYE ONLAR GİBİ BAŞARILI OLAMIYORUZ”

İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ise, programda yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Bu günün kutlanmasına vesile olan Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmetle ve minnetle anan Yılmaz, “Bugün öğretmenlerimize olan minnet duygularımızı iletmek, hem de özeleştiri yapıp, artılarımızı, eksilerimizi ortaya koymak için bir fırsat günüdür. Eğitim hiç şüphesiz önemlidir. Hele bizim gibi her 10 yılda bir tokat yiyen, her 10 yılda bir kobay gibi deneye tabi tutulan bir millet için eğitim ve onu sırtlayan eğitim camiası çok önemlidir. Öğretmenlerimize çok görev düşüyor, çok iş düşüyor. Bu ülke 15 Temmuz’da tarihinin en büyük ihanetini yaşadı. Bir işgal teşebbüsü yaşadı. Bu işgali icra eden insanların çoğu bu ülkede yetişmiş insanlar. Bu insanları yetiştirenler nasıl yetiştirdi, nasıl kendi insanına, askerine, polisine, meclisine, sivil vatandaşlarına ateş ettirdi? O insanları katlettirdi. Nasıl başarılı oldular, bu onlar açısından başarıdır. Ama Allah’ın izniyle kazdıkları kuyuya kendileri düştü, o ayrı mesele. Biz vatanını ve milletini seven insanlar neden bu kadar motive olmuş insanlar yetiştiremiyoruz. Bir yerlerde hata mı yapıyoruz? Milli bilinci yüksek, vatan ve millet sevgisi yüksek yeni nesiller yetiştirmek için oturup bir düşünmemiz lazım. Mustafa Kemal Atatürk bir dâhidir, onun zamanında söylemiş olduğu sözleri oturup bir kez daha düşünmemiz lazım” dedi.

ÖDÜLLER VE ŞEREF BELGELERİ VERİLDİ

Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasının ardından, görevine yeni başlayan öğretmenlerin Meslek Yemini Töreni gerçekleştirildi. Öğretmenlere, Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Emre Okmar tarafından yemin ettirildi. Yemin töreninin sonrasında emekliye ayrılan öğretmenlere, Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz tarafından Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu hatıra yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerini, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler ve Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt verdi. Programda ayrıca, öğretmenler arası spor müsabakalarına katkı sağlayan beden eğitim öğretmenlerine ve ilçede düzenlenen öğretmenler arası voleybol turnuvasında ödül alan öğretmenlere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında Aliağa Anadolu Lisesi Öğretmenleri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Programın sonunda öğrencilerin hazırladığı Öğretmenler Günü Oratoryosu salondakiler tarafından büyük alkış topladı. Oratoryo gösterisini sunan öğrenciler, gösteri sonunda salondaki öğretmenlere gül dağıttı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler