131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DEMİR, '' MÜDÜR BANA SENARYO YARATILDIĞINI SÖYLEDİ''

26 Şubat 2015, Perşembe 11:03

     


Ulusal bir gazetede yer alan haberde, Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk mahkumların birbirlerine yönelik kötü muamelede bulundukları ve bunu kurum içi yazışmalarla belgelendiği ileri sürülmüştü.

CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne gelerek, Cezaevi Kampüs Müdürü Halis Orhan ile yaklaşık 1, 5 saat görüştü. Bu süre içerisinde çocuk mahkumlarla da görüştüğünü söyleyen Demir, iddiaların asılsız ve tamamen kurgudan ibaret olduğunu ifade etti.

''ÇOCUKLAR HABERLERİ DUYUNCA ÇOK ÜZÜLMÜŞLER''

Nurettin Demir, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün önünde yaptığı açıklamada şunları kaydetti, ''Aliağa CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile cezaevini gezdik. Çocuk ve Gençlik ıslah evini gezdik. 36 koğuştan 22'si dolu ve 10'ar çocuk kalıyor. Burada çeşitli suçlardan 10 ayrı çocukla konuştuk. Çocuklar bize ulusal basında yer alan haberlerden dolayı çok üzgün olduklarını ve iddiaların aileler tarafından gerçek olduğuna inanabilecekleri bakımından endişelendiklerini söylediler. Burada çalışanlarla da görüştük. Onlar da bize örnek bir cezaevi oluşturmak için gayret sarf ettiklerini ancak bu iddialardan dolayı üzüldüklerini ifade ettiler.''

''MÜDÜR BANA SENARYO YARATILDIĞINI SÖYLEDİ''

Belgenin gerçek olup olmadığı konusunda gelen soruya cevap veren Demir, ''Cezaevi Kampüs Müdürü bana, belgede yer alan iddiaların, böyle bir olay yaşanması durumunda psikologlar tarafından neler yapılacağını görmek için yazdığını ve tamamen mizansen yaratıldığını söyledi'' diye konuştu.

Bu tür olayları meclis gündeminde dile getirmeye devam edeceklerini söyleyen Demir, bu ve bu gibi benzeri durumların peşini bırakmayacaklarını ifade etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler