131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ALİAĞA ÖZEL REHABİLİTASYON MERKEZİÖĞRENCİLERİ MAĞDUR

26 Mart 2015, Perşembe 09:32

     


Aliağa Özel Rehabilitasyon Merkezi’nde çocukları eğitim gören veliler, maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle iki öğretmenin istifa etmesi sebebiyle okuldaki eğitimin aksadığını iddia ederek hazırladıkları dilekçeyle beraber Aliağa Belediyesi’ne yürüdüler.

Konuyla ilgiliAliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile görüşme talebinde bulunan veliler, yetkililerden mümkün olan en kısa sürede Başkan Acar’la görüştürülecekleri cevabını aldılar. Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’a konu ile ilgili sıkıntılarını dile getiren ve yaklaşık beş aydır ödenmeyen öğretmen maaşları nedeniyle öğretmenlerinin işi bırakma endişesi taşıdıklarını söyleyen anne ve babalar, son iki hafta içinde bireysel eğitim veren iki öğretmenin istifasını vermesi ile okuldaki eğitimin aksadığını ifade etti.

Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, sorunun çözüleceğini, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konunun çözümü ile ilgili en kısa zamanda bilgi vereceğini dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise konuyla ilgili gerekli araştırmaların yapıldığı belirtildi.

VELİLER AÇIKLAMA BEKLİYOR

Yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren velilerden Vehice Kaleli, “Okulda eğitim gören 70 çocuk var şu anda ve 60’ı bireysel eğitim alamıyor.Öğretmenler maaşını alamadığı için istifasını verdi ve iki haftadan beri derslere girmiyorlar. Çocuklarımız mağdur, bize hiçbir açıklama yapılmıyor. Burada herkesin çocuğunun durumuna göre özel eğitim veriliyor. Bu kuruma destek çıkılacağına köstek olunuyor. Öğretmenlerimizden biri iki hafta önce, biri de geçen hafta içinde istifasını verdi. Bu duruma daha fazla dayanamayacaklarını, kendilerinin de ev geçindirdiklerini söylediler. Onlar da haklı. Kurum da bunun telafisi için hiçbir şey yapmadı. Dilekçelerimizle Belediye’den sonra Milli Eğitim’e de gideceğiz. Belediye bize söz vermişti. Bu kurumda çocuklarımız 7 yıldır eğitim görüyor. Değer verilmesi gereken engelli çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Özgül Turhan ise, “Çocuğum 7 senedir bu merkezde. Öğretmenlerimizden, servisten, çalışanların hepsinden çok memnunuz. Güvenle çocuklarımızı emanet ediyorduk. Bize yaşanan sıkıntılarla ilgili bir açıklama yapılsın. Biz de önümüzü görelim. Çocuklarımız öğretmenlerimizin şartları düzeltilmezse eğitimlerine devam edemeyecek. İki haftadır çocuklarımızı okula göndermiyoruz” dedi. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler