131019098
28 Mart 2024, Perşembe

PATİLERİN SESİ OLDULAR

26 Mart 2019, Salı 06:35

     


Aliağa’da altı genç kız, patilerin sesi olmak adına ilçe pazar yerinde sokak hayvanları ve engelli hayvanlar yararına ikinci el standı açtı.

İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kübra Kütükoğlu, sokak hayvanları ve engelli hayvanlara yardım için açtıkları stantta; ikinci el çantalar, mutfak eşyaları, takı ve elbise gibi çeşitli ürünlerin satışını yaptıklarını söyledi. Kütükoğlu, “İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisiyim. Burada arkadaşlarımla kızlarla beraber stant açtık. Bu standın bütün geliri sokak hayvanlarına ve engelli hayvanlara gidecek, onların bakımı ,yiyecekleri için harcanacak. Gelen her destek bizler için çok kıymetli. Şuan Aliağa Patilerin Sesi bir dernek değiliz. Bir grubuz, dernek kurmaya düşünüyoruz. Gelen bur tarz desteklerle sokak hayvanları ve engelli hayvanlar daha fazla ulaşmaya çalışıyoruz. Daha fazla yardım etmeye çalışıyoruz. İnsanlar da çevresindeki bulunan hayvanlara daha fazla duyarlı olmalarına bekliyoruz. Havalar ısınıyor, bir kap su, bir kap yemek bu dünyada sadece bizlere ait değil bir bütün. ” diye konuştu.

Hayvanların korunmasına destek olunmasını istediğini vurgulayan Sevcan Demirel ise, “Hayvanları çok seviyorum. Hayvanları hakaret edenleri, dövenleri kınıyorum. Ben çok seviyorum hayvanları kedi köpekleri zarar vermesinler rica ediyorum, herkesten duyarlı olsunlar” dedi.

Öte yandan bir sokak köpeğin standa geldiğini gören 5 yaşındaki Hiranur Dinler isimli kız çocuğun köpeği severek onunla oynaması çevredeki vatandaşların ilgi odağı oldu. Baba Ferit Dinler kızı Hiranur’un hayvanlara karşı sempatisi olduğunu ve hayvanlara karşı temasını engellemediklerini, hayvan sever olarak gurur duyduklarını söyledi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler