131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BİR DEVRİN SONU...

26 Nisan 2016, Salı 06:54

     


SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz görevinden ayrıldı

Türkiye'nin petrol devi, Aliağa sanayisinin lokomotifi Petkim, TANAP, Star Rafinerisi gibi pek çok stratejik yatırımın sahip olan Socar şirketininTürkiye CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz görevinden ayrıldı.

Yavuz'un yerine Socar Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü’de görev yapmakta olan Zaur Gahramanov’un, Türkiye Genel Müdürlüğüne getirildiği belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada da kulislere yansıyan Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz’un görevinden ayrıldığı; yönetim kurulu üyeliğine ise devam edeceği bilgisi doğrulandı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "SOCAR Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü’de görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye Genel Müdürlüğüne getirildi. Petkim ve SOCAR Türkiye’de 2008 yılından bu yana üstlendiği görevlerle SOCAR Türkiye grup şirketlerine büyük katkı sağlayan Kenan Yavuz CEO’luk görevinden ayrılırken, yeni dönemde grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliklerini devam ettirecek" denildi.

Kenan Yavuz’un görev süresi boyunca SOCAR Türkiye’ye bağlılıkla hizmet ettiğini vurgulayan Vagif Aliyev, “SOCAR Türkiye, Kenan Yavuz önderliğinde önemli başarılara imza attı. Sayın Yavuz’un Petkim ile Türkiye’nin sanayileşmesine yaptığı katkılar açıktır. Sayın Kenan Yavuz, Grup Şirketlerimizdeki Yönetim Kurulu üyeliklerini devam ettirecektir. CEO’luğu boyunca hem şirketlerimizin yatırımlarının ilerlemesine hem de Türkiye’nin enerji sektöründe rekabetçi bir konuma erişmesi adına önemli katkılarda bulunmuştur.” dedi.

Aliyev, yeni dönemde bu görevi yürütecek olan Zaur Gahramanov’un sekiz yılı aşkın süredir SOCAR bünyesinde çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerek, “Zaur Gahramonov, SOCAR’daki görevleri süresince uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıran çalışmalara imza attı. Küresel vizyonumuzun daha da genişlemesine, derinleşmesine ciddi katkılar yaparken SOCAR bünyesinde farklı görevleri büyük başarıyla yürüttü. Kendisine Genel Müdürlük görevinde başarılar diliyorum. Eminim ki Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye’nin başarı çıtasını ve iki kardeş ülkenin enerji sektöründeki konumunu daha da yukarılara taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

"Tüm arkadaşlarımın destek vermesini istiyorum"

Böylece Socar'da 1. Başkan Yardımcısı Samir Kerimli ile başlayan değişim süreci Kenan Yavuz'la devam ederken, Yavuz da bir açıklama yayınlayarak "aşırı yoğun, stresli ve gece gündüz çalışma gerektiren bu süreci operasyonel olarak yönetim kurulu olarak sonlandırma kararı almış bulunuyoruz. SOCAR Türkiye CEO ve Başkanı olarak yürüttüğüm görevimi Sayın Zaur Gahramanov SOCAR Türkiye Genel müdürü ünvanı ile devam ettirecektir. Kendisine başarılar temenni ediyor ve tüm arkadaşlarımın kendisine destek vermesini arzu ediyorum"dedi.

SOCAR'ın operasyonlarında kendisindenbundan sonra talep edilecek her türlü görevi ifa etme gayretinde olacağını belirten Yavuz açıklamalarına "Tüm çalışma arkadaşlarımın bu muhteşem yatırımları tamamlamak ve bayrağı menzile ulaştırıp yükseklerde dalgalandırmak için aynı azim ve gayret içinde çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum." ifadeleriyle devam ederek sözlerini "Arkadaşlarımın hiçbir dedikoduya, üretilmiş söylentiye itibar etmeden bize emanet edilen şirketimize hizmet edeceklerine olan inancım tamdır. İnanıyor ve biliyorum ki; mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum Türk milleti başarılarımızı tarih sayfalarına not edecektir." şeklinde bitirdi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler