131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

HAYVAN BAKIMEVİ YENİDEN HİZMETTE

26 Mayıs 2015, Salı 09:42

     


Eksikleri giderilmek ve bir takım yenileme çalışmaları yapılmak üzere hizmet dışı kalan Aliağa Belediyesi Hayvan Bakımevi, Aliağalı vatandaşların ve çocukların da katılımı ile tekrar hizmete girdi.

Çaltılıdere Mahallesi'nde bulunan ve kuruluşu 1997 yılına dayanan Hayvan Bakımevi, Aliağa Belediyesi tarafından 2 hafta süren bir çalışma ile yenilenerek hayvanlar için tam teşekküllü bir tesis haline getirildi. Hayvan severler için de bir çok ayrıntı düşünülen Bakımevi'nin açılışında, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra barınağı gezmeye gelenler arasında Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) İzmir temsilcisi Esin Önder ve ASKOD yetkilileri de yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşması Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) Başkanı Hülya Alpgiray yaptı.

"SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEK YÜREK İSTER"

Yapılan çalışmalar karşısındaki heyecanını gizleyemeyen Alpgiray, şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada Aliağa'da sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar, Türkiye'nin her yerinde bulunan Hayvan Hakları Savunucuları'na emsal olacaktır. Biz aktivistlere vazgeçmememiz gerektiğini göstererek öncülük eden Yerel Yönetimler'in sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yürütmesi çok zor bir parkurdur. Bu parkurda koşmak; yürek ister, vicdan ister, özetle insanlık ister" diyerek, "Bunu bugün burada bize ispat eden Belediye Başkanımız Serkan Acar'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ALPGİRAY, "BAYRAĞIMIZIN TEKRAR DALGALANMASI HER ŞEYİN ÖTESİNDE"

Konuşmasının devamında 1997 yılından bu yana barınağa çakılan her çividen haberdar olduklarını bildiren Alpgiray, "Barınağımızda şanlı bayrağımızın ilk kez asılı olduğu görüyorum. Bu her şeyin ötesinde bir durum, kelimeler ile ifade edilebilecek bir şey değil. Tüm bunları halka verilen bir değer ve çalışmaların arkasında durmanın önemi olarak görüyorum. ASKOD olarak önceliğimiz hayvanlar ama Sayın Serkan Acar çıtayı yükselterek, burada çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımız için de çalışmalarda bulundu. Her şey için tekrar teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

ÖNDER, "BAŞKA BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLSUN"

Barınağı ilk gördüğü anda şaşkınlık yaşadığı belirten HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder, "Kısa bir süre içerisinde bu kadar çok iş çıkartılabileceğini hiç düşünmüyordum. Aliağa Belediyesi'ne teşekkür ediyorum ve burada yapılan işlerin, başka belediyelere de örnek olmasını diliyorum" diyerek Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a plaket takdim etti.

SERKAN ACAR: HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise çalışmalar öncesi yaşanan süreçle ilgili şunları söyledi: "Bundan 2,5 yıl önce arkadaşlarımız ile birlikte Aliağa için yapmayı düşündüğümüz çalışmalar için son aşamaya gelmiştik. Bu aşamada çalışma arkadaşlarıma, 'Oy kullanabilecekler için bir projelerimiz tamam, peki oy kullanamayacak olan ve dünyayı paylaştığımız diğer canlılar için neler yapacağız?' diye sordum. İşte o gün, bu projeyi hazırladık. Hayvanlarımız ile buluşabileceğimiz, onlarla vakit geçirebileceğimiz, çocuklarımıza hayvan sevgisi kazandırabileceğimiz, zihinsel ve bedensel engellilerimizi rehabilite edebileceğimiz, ana okul başta olmak üzere öğrencilerimizin tamamına hayvan sevgisi ve hakları hakkında eğitim verebileceğimiz, ailelerimizin hafta sonunda çocukları ile birlikte vakit geçirebilecekleri bu yeri hayal etmiştik ve Allah'a şükürler olsun ki bugün burada hayal ettiğimiz yeri hep birlikte açtık. Destekleriniz ile arkamızda olduğunuz müddetçe de bu hizmetler artarak devam edecektir. Az laf çok iş diyerek buranın Aliağamıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Havyan Bakımevi Sorumlusu İlker Aşkaroğulları, konuklara tesisi gezdirerek bilgiler verdi.

HAYVAN BAKIMEVİ'NDE NELER YER ALIYOR?

Havyan Bakımevi Sorumlusu İlker Aşkaroğulları'nın verdiği bilgiye göre bakımevinde: Yerler ve duvarlar kaymaz seramik ile kaplanırken, tüm kapalı alanlar Smart Coat TiO2(Titanyum dioksit) ile dezenfekte edilerek bakteri, virüs, rutubet, nem, yosun ve hastalıklara karşı önlem alındı. Her odada yerden 15 cm yükseklikte yüzeyi özel olarak kaplanmış paletler ile hayvanlara yatacak yer temini sağlandı. Yine her odaya 7/24 yüksek çözünürlüklü kamera kayıt sistemi yerleştirilirdi. Barınakta 1 tanesi hareketli olmak üzere toplamda 32 kamera kurulmuş ve faal durumda. Bakımevinde; 200 büyük boy paslanmaz çelik su kabı ve 200 orta boy çelik mama kabı ile engelli ve otistik vatandaşların kullanabilecekleri özel çim alanlar, misafirler için de özel olarak dizayn edilen dinlenme salonu, seminerler için eğitim salonu, yine misafirlerin faydalanabileceği yeşil alan ve piknik masaları bulunuyor. Köpek gezdirme alanı için de toplamda 300 sevk kayışı ve tasma, kapalı alanda ise klinik, yoğun bakım ünitesi, yıkama için banyo, karantina odası yer alıyor. Ayrıca köpeklerin kapalı odalardan bahçeye girip çıkabilecekleri flap kapı sistemi de bulunuyor. Bakımevinde 14 kapalı bahçeli müşterek alanın yanı sıra köpekler için de toplamda 30 ayrı bölüm yer alıyor. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler