131019098
19 Nisan 2024, Cuma

Sertel, Adalet Bakanı’na sordu: ‘BU MU SİZİN ADALETİNİZ?’

26 Mayıs 2017, Cuma 06:43

     


CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandum sonuçlarını protesto ettikleri için Aliağa Şakran Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan kız öğrencilerin çıplak aramaya maruz kaldığı iddiasını TBMM Genel Kurulu’nda sert bir dille eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandum sonuçlarını protesto ettikleri için Aliağa Şakran Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan kız öğrencilerin çıplak aramaya maruz kaldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da hazır bulunduğu genel kurulda söz alan CHP İzmir Milletvekili Sertel, “İzmir'de, Aliağa'da, Şakran Kadın Cezaevinde sadece ‘hayır’ çıktı diye, protesto eden genç kızlarımız, öğrenci genç kızlarımız orada soyularak arandılar, bu mu adaletiniz? Orada insanları çırılçıplak arama, bu mu adaletiniz sizin? Menemen'de sadece ‘hayır’ çıktı diye protesto ettikleri için tutuklanan öğrencilerin geleceğini karartmak mı sizin adaletiniz? Nasıl bir Adalet Bakanısınız?” dedi.

‘HİÇBİR SUÇLARI YOK’

Tutuklu gençler; Ezgi Toker, Enise İlin, Emine Akbaba, Kazım Kızıl, Doğan Barış Halidi, Baran Bozdaş ve Hasan Benli’yi Şakran ve Menemen Cezaevlerinde ayrı ayrı ziyaret ettiğini belirten Atila Sertel, gençlerin cezaevlerindeki yoğunluktan dolayı yerde yatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Genel Kurul’da Adalet Bakanı’na seslenen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Ben gidiyorum oraya. O çocuklar sınavlarına giremiyorlar. 19-20 yaşında üniversite öğrencileri, hiçbir suçları yok, ellerinde hiçbir suç aleti yok, hiçbir şey yok. Sadece slogan attılar diye tutuklamak mı sizin adaletiniz? Bunu Sayın Bakan açıklasın.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler