131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

TÜPRAŞ HEM’DE YILSONU SERGİSİ AÇILDI

26 Mayıs 2017, Cuma 06:46

     


Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları, gerçekleştirdikleri yılsonu sergisiyle Aliağalıların beğenisine sundu.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kurs gören kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptıkları el sanatları, perdelik kumaşlar, çini- ahşap boyama gibi çalışmaları görücüye çıktı. Sergi, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Serginin açılışına Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Bayır, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ile çok sayıda davetli katıldı.

EL EMEĞİ ÜRÜNLER BEĞENİLDİ

İlçe protokolü serginin açılış kurdelesini birlikte kesti. Protokol, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezerek el emeği ürünler hakkında kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden bilgi aldı. Sergide, ayrıca Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nin Şakran Kapalı Cezaevi’ndeki kadın ve çocuk mahkumlara yönelik açtığı kurslara katılan kursiyerlerin de el emeği ürünlerine yer verildi. Sergideki ürünler protokol ve davetliler tarafından çok beğenildi.

‘ŞU ÇILGIN TÜRKLER’ SAHNELENECEK

Kursiyerler yılsonu etkinlikleri kapsamında ayrıca ‘Şu Çılgın Türkler’ adlı tiyatro oyunu ile Aliağalıların karşısına çıkacak. Ünlü yazar Turgut Özakman'ın çok satan kitabından uyarlanan oyunun yönetmenliğini Metin Güler yapacak. Türk Milleti'nin kahramanlıklarının ve Kurtuluş mücadelesinin anlatılacağı oyun, bugün saat 19.00’da seyirciyle buluşacak. Ege Üniversitesi’nin katkılarıyla Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda sahnelenecek oyun, tiyatro severler tarafından ücretsiz izlenebilecek.

8 BİN 449 KİŞİYE KURS

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğü tarafından 1 Eylül 2016 – 22 Mayıs 2017 dönemi içerisinde açılan 608 kursta 8 bin 449 kişi kurs aldı. Kursiyerlerin 4 bin 488’i erkek, 3 bin 961’inin kadın olduğu öğrenilirken 5 bin 459 kişi de sertifika heyecanı yaşadı. 210 genel Kurs, 102 okuma yazma, 296 mesleki ve teknik kurs açıldı. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 97 kurs açan Merkez Müdürlüğü, İŞKUR işbirliğiyle aşçılık, çocuk bakım elemanı dallarında da 4 meslek edindirme kursu açtı.

(VOLKAN GÜNDÜZ-NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler