131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ÇED TOPLANTISI BUGÜN

26 Temmuz 2016, Salı 06:22

     


Petkim’in Liman Revizyonu Projesi İle İlgili ÇED süreci başladı. Süreç ile ilgili Halkın Katılımı toplantısı 26 Temmuz 2016 günü (bugün) saat 14.00'de Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılacak.

Yaklaşık 40 yıldır Petkim ve Ege Bölgesine gelen yük gemilerine hizmet veren Petkim Limanı ve liman gerisi hizmet alanı genişletiliyor. Bu kapsamda hazırlanan Revizyonu Projesi ile ilgili ÇED toplantısı bugün saat 14.00'de Aliağa Ticaret Odası Seminer salonunda yapılacak. Ankara PRD Mühendislik firmasının hazırladığı ve gazetelerde yapılan ilanda ÇED raporunun halka anlatılacağı belirtilen duyuruda; "Petkim Petrokimya Holding A.Ş. tarafından İzmir İli, Aliağa İlçesi sınırları içerisinde yer alan Petkim Sahasının deniz kısmında yer alan mevcut limanda gerçekleştirilmesi planlanan “Liman Revizyonu” Projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 9. Maddesi uyarınca faaliyet hakkında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak üzere 'Halkın Katılım Toplantısı' yapılacaktır" denildi.

Diğer yandan Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde Petkim’in Liman Revizyonu Projesi İle İlgili olarak ise ÇED Süreci hakkında şu açıklamalara yer verildi. ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü sitesinde yapılan “İzmir İli Aliağa ilçesi Nemrut Körfezi mevkiinde Petrokimya Holding A.Ş. tarafından yapılması planlanan Liman Revizyonu projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir” denildi.

(ŞAHAP AVCI) 







 
Son Eklenen Haberler