131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

OPERASYONLARIN YENİ HEDEFİ İŞADAMLARI

26 Temmuz 2016, Salı 06:33

     


FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Aliağa’da yapılanmayla bağlantısı bulunan kurumlara yönelik gözaltılar ve operasyonlar sürüyor. Son olarak Aliağa Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği’nde (ASGİAD) yapılan aramada çok sayıda dokümana el konuldu, bazı işadamlarına yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati’ne bağlı çalışan kurumlara ve çalışanlarına yönelik operasyonlar sürüyor. Aliağa’da geçtiğimiz hafta örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen birçok kuruma baskın düzenlenmiş, bazı kamu görevlileri görevden uzaklaştırılmış, bazıları açığa alınmış, bazı öğrenci yurtları ise mühürlenmişti. FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen kurum ve kuruluşlara yönelik operasyonlar hafta sonu da devam etti. Son olarak cumartesi günü Aliağa Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği’nde (ASGİAD) emniyet güçleri tarafından arama yapıldı. Gece geç saatlere kadar süren aramada çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, elektronik haberleşme aracı ve dokümana el konuldu. Dernek üyesi işadamlarından bazıları için mahkemeden yurt dışına çıkış yasağı alındı. Baskın sonrası ele geçirilen dokümanların incelenmesinin sürdüğü öğrenildi.

ASGİAD’ın yanı sıra Aktif Sen Aliağa Temsilciliği’nde de adama yapıldı. Ayrıca FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen bir kadın derneğine de mühürleme işlemi yapıldı. Arama yapılan kurumlar ile hakkında adli süreç başlatıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler