131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

‘KÖMÜR VE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ’ KONUŞULACAK

26 Ekim 2016, Çarşamba 06:36

     


Yeryüzü Derneği, 30 Ekim Pazar günü Yeni Foça’da ''Kömür ve İnsan Hakları İhlalleri'' konulu toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda, Çanakkale-Çan, İzmir-Aliağa, Kütahya-Seyitömer ve Hatay-İskenderun'da yapılan saha araştırmalarının sonucunda ortaya çıkan raporlar konuşulacak.

Yeryüzü Derneğinin ''Kömür ve İnsan Hakları İhlalleri'' konulu toplantısı 30 Ekim Pazar günü saat 11.00 de Yeni Foça Alize Tatil Köyünde yapılacak. Toplantıyla ilgili Yeryüzü Derneği adına açıklamada bulunan Çisel Cengiz, Kömür Yatırımlarında İnsan Hakkı ihlalleri projesinin ilk ayağında Çanakkale-Çan, İzmir-Aliağa, Kütahya-Seyitömer ve Hatay-İskenderun'da saha araştırması yapıldığını belirterek, çıkan sonuçların derlenerek raporlaştırıldığını söyledi.

Şu anda yürüttükleri projenin ikinci kısımda ise duyarlı vatandaşlarla tekrar bir araya gelmek istediklerini vurgulayan Cengiz, “Bu sonuçları nasıl kullanalım? İnsan hakkı örgütlerini bu sürece nasıl dahil edelim? Bu kömür davasını bir adım öteye taşımak için insan hakları açısından bu sürece bakmak bir katkı sağlayabilir mi? gibi soruları hep beraber ele alalım. 29 Ekim'de Çanakkale'de 30 Ekim'de İzmir Yeni Foça’da toplanmak istiyoruz. Toplantımızın programının projenin çok kısa bir sunumunu içeren bir yuvarlak masa toplantısı şeklinde olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler