131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

EROL EVCİL’E DE ŞANTAJ YAPMIŞ

26 Kasım 2016, Cumartesi 06:38

     


FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz, tutuklanmadan önce, Erol Evcil’den demir-çelik fabrikası ile tedbir konulan 128 milyon lirayı FETÖ'ye bağışlamasını istedi.

FETÖ itirafçısı Hüseyin Sarıçiçek, kara para aklama iddiasıyla yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Erol Evcil ile Zekeriya Öz arasındaki 9 yıl süren para pazarlığını anlattı. Sarıçiçek, "Öz, Evcil'den Sivas'taki demir-çelik fabrikası ile tedbir konulan 128 milyon lirayı FETÖ'ye bağışlamasını istedi. Evcil kabul etmeyince kara para aklamaktan 15 yıl hapse mahkum ettiler." dedi. FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'ün bir marifeti daha ortaya çıktı. FETÖ itirafçısı Hüseyin Sarıçiçek, kara para aklama iddiasıyla yargılandığı davada 15 yıl hapse çarptırılan Erol Evcil ile firari savcı Öz arasında geçen para pazarlıklarını Yeni Asır'a anlattı. FETÖ'nün 2005 yılında Evcil'e ait Sivas'taki 700 dönümlük arazi üzerine kurulu demir-çelik fabrikasını ele geçirmek için düğmeye bastığını belirten Sarıçiçek, "İstediklerini alamayınca, Evcil'in yargıdaki dosyalarını koz olarak kullandılar. 'Burayı cemaat istiyor, ver kurtul yoksa hapiste çürürsün' dediler. Öz, Bursa'da yaşayan amcaoğlu Mesut Öz aracılığıyla Evcil'e haber yolladı. Fabrikaya ilave olarak tedbir konulan 128 milyon lirayı da FETÖ'ye bağışlamasını istedi" iddiasında bulundu.

PARAYI VERMEYİNCE 15 YIL HAPİS

Firari savcı Öz, FETÖ'nün üst yargı imamı Osman Karakuş, İzmir Yargı İmamı Mustafa Sayın Erdoğan ile Erol Evcil arasındaki pazarlıkların 9 yıl sürdüğünü anlatan Sarıçiçek, "Örgütün üst yargı imamı firari Emniyet Müdürü Osman Karakuş ve Evcil bu süreçte iki defa yüz yüze, defalarca da aracılar vasıtasıyla görüştü. Evcil'i fabrikayı vermeye ikna edemediler. Bunun üzerine kara para aklama davasından 2012'de 15 yıl hapis cezasına çarptırdılar. Daha sonra Evcil'e yeni bir teklif sundular. Bu kez piyasa değeri 500 milyon lira olan fabrikanın yanında tedbir konulan 128 milyon lirasını da istediler. Evcil'i ikna etmek için kararın yazılmasını tam 13 ay beklettiler. Bu süre zarfında Evcil ile pazarlıklar devam etti. Dosyaya bakacak mahkeme ve hakimleri bile kendilerinden olan isimlerle değiştirdiler. 17-25 Aralık darbe girişimi başarısız olunca Evcil, FETÖ'ye rest çekti. 17 Aralık 2014'te karar Yargıtay tarafından onandı. Zekeriya Öz ve Karakuş bu süreci birlikte yürüttü. Öz, 128 milyon liranın yarısıyla akrabalarına Antalya'dan arazi almayı düşünüyordu. Bana Antalya'da arazi bakma talimatı verdiler" dedi.

EVCİL'E 'BURAYI CEMAAT ALACAK' MESAJI

FETÖ itirafçısı Hüseyin Sarıçiçek'in verdiği bilgilere göre, firari savcı Zekeriya Öz, firari emniyet müdür yardımcısı Osman Karakuş ve Erol Evcil arasında İzmir-Bursa- Sivas üçgeninde gerçekleşen para pazarlıklarında yaşananlar şöyle: Erol Evcil, 2005 yılında kısa adı SİDEMİR olan Sivas Demir-Çelik İşletmelerini aldı. 700 dönümlük bir alanda kurulu olan ve içerisinde sosyal tesisler, lojmanlar, spor tesisleri bulunan SİDEMİR'i yıllardır takipte olan FETÖ, 2006 yılında Evcil'in kapısını çaldı. Evcil'den olumlu yanıt gelmeyince halen FETÖ'den tutuklu dönemin Bursa Cumhuriyet Savcısı Ferruh Gün devreye girdi. FETÖ'nün üst yargı imamı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş'un yürüttüğü operasyonda Evcil'in şirketlerine baskın yapıldı. Evcil'e "SİDEMİR'i cemaate ver, kurtul. Yoksa seni içeri atacağız" denildi. FETÖ ile Evcil arasındaki pazarlıklar devam ederken, FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz de işe dahil oldu. Bursa'daki amcaoğlu Mesut Öz'ü Evcil'e yollayan Öz "Cemaatin buraya ihtiyacı var. Fabrikayı ver, bu iş kapansın, Yoksa bütün mal varlığına el konulacak" dedi.

“PARANIN YARISI HOCAEFENDİ'YE GİDECEK”

FETÖ'yü oyalama taktiği izleyen Evcil'le görüşen örgüt mensupları arasına bu süreçte İzmir Yargı İmamı Mustafa Sayın Erdoğan da katıldı. İzmir'de yürütülen SİDEMİR operasyonundan sonuç alınamayınca devreye tekrar Zekeriya Öz girdi. Yeğeni Mesut Öz'ü bir kez daha Evcil'e yollayan Öz, SİDEMİR'in dışında, Evcil'in tedbir konulan 128 milyon lira parasını da örgüte bağışlamasını istedi. Öz "Bu paranın yarısı ABD'ye Hocaefendi'ye gidecek. Diğer yarısı ise iç hizmette kullanılacak" dedi. Bu konuşmanın ardından Hüseyin Sarıçiçek'e 'Antalya'da Öz'ün akrabaları için deniz kenarında arsa bakması' talimatı verildi.

“SEN HALA BİZİM GÜCÜMÜZÜ ANLAMIYORSUN”

2012 yılında Evcil'e yeniden mesaj yollayan FETÖ "Devam eden davalarından ağır bir ceza alacaksın, bu sana son uyarımız" mesajı yolladı. Bu uyarıyı da dikkate almayan Evcil'e o yıl kara para aklamaktan 8, silahsız çete üyeliğinden 5 yıl ceza verildi. Evcil'den fabrikayı ve 128 milyon lirayı almayı kafasına koyan FETÖ, yargı içindeki adamlarını kullanarak kararın yazılmasını tam 13 ay boyunca bekletti. Evcil'in 7. Ağır Ceza Dairesi'ne gitmesi gereken dosyası FETÖ'nün güçlü olduğu 9'uncu Ceza Dairesine yollandı. Bu süreçte FETÖ'nün üst yargı imamı Osman Karukuş ve Evcil Safranbolu'da bir araya geldi. Firari Karukuş'un "Biz senin dosyana baksın diye Hakim Mehmet Hamzaçebi'yi 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne tayin ettirdik. Sen hala bizim gücümüzü anlamıyorsun" sözleriyle şoke olan Evcil, düşünmek için süre istedi. 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası FETÖ'nün gücünün kırıldığını düşünen Evcil, hakkındaki mahkumiyet kararının Yargıtay'da onanması üzerine bir kez daha şoka uğradı. Evcil, 19 Nisan 2015'te Foça'da yakalanarak cezaevine konuldu.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler