131019098
28 Mart 2024, Perşembe

OTOYOLA 15 ŞUBAT’TA BAŞLANACAK

26 Kasım 2016, Cumartesi 06:40

     


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Menemen-Aliağa-Çandarlı arasında yapılacak olan otoyol için 15 Şubat'a kadar teklifleri alıp, 76 kilometrelik yolu otoyola kavuşturacaklarını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Erdem Direkler'in ağabeyinin cenaze törenine katılmak üzere İzmir’de Ak Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Bakan Aslan, basın toplantısı düzenleyerek İzmir’deki projeler hakkında bilgiler verdi. Bakanlık olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığından bu yana İzmir'e ilgilerinin çok fazla olduğunu ifade eden Arslan, “Bu çalışmaları bundan sonrada devam ettireceğiz. İzmir'in avantajı, İzmir'in ihtiyaçlarını ve çözümlerini çok iyi bilen başbakanın olması. İzmir milletvekili bir başbakanın olması. Bunun için iyi önderlerle, yol göstericilerle yol alıyoruz.” diye konuştu.

ALİAĞA’NIN GİRİŞİNE KAVŞAK

Yılsonunda, Bornova- Belkahve tünelleri de dahil olmak üzere otoyolun 25 kilometrelik bölümünü hizmete açacaklarını kaydeden Bakan Arslan, “İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Bursa'ya kadar olan bölümünü hizmete açacağız. İstanbul- Bursa arasını düşünürseniz projenin önemli bir kısmını bitirmiş olacağız. Önemli adımlardan birisini atmış olacağız. Menemen- Çandarlı arasında olağanüstü bir trafik var. Bu sıkışıklığı gidermek adına Başbakanımızın verdiği söz vardı. Menemen-Aliağa-Çandarlı arasında otoyol yapılacak. Bunun için 15 Şubat'a kadar tekliflerini alıp, 76 kilometrelik yolu otoyola kavuşturmuş olacağız. Çandarlı başta olmak üzere devamındaki devlet yollarıyla bağlamış olacağız. Yani ticareti de kolaylaştırmış olacağız” dedi. Bakan Ahmet Arslan, Aliağa girişine de trafiği rahatlatmak adına yeni bir kavşak yapacaklarını müjdeledi.

AÇILIŞLARI BAŞBAKAN YILDIRIM YAPACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e açılışlar için geleceği de söyledi. Arslan, "İzmir - İstanbul otoyolu projesinin tamamlanan bölümünün açılışını, Adnan Menderes Havalimanı'nda yapılan kavşağın açılışını, denizlerimizdeki güvenliği sağlamak adına merkez yaptık, onun da açılışını yapacağız. Bu projeler bitti diyerek rehavete kapılma lüksümüz yok. Yenilerine koşturmak zorundayız. İzmir'in buna ihtiyacı var.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler