131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ALİAĞA VERGİ DAİRESİ’NDEN VERGİ HAFTASI ZİYARETİ

27 Şubat 2015, Cuma 09:44

     


Aliağa’da 26. Vergi Haftası, mükelleflere, öğrencilere ve personele yönelik çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Aliağa Vergi Dairesi Müdürü İrfan Turhan, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Vergi Dairesi personelinden oluşan heyet ile beraber TED Aliağa Koleji’ni ziyaret etti. Turhan ziyarette, her yıl 23 Şubat -1 Mart tarihlerinin Vergi Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TED Aliağa Koleji’ndeki 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Turhan, öğrencilere vergi bilincine ilişkin bilgiler verdi. Öğrencilere ziyaret sırasında Gelir dairesi başkanlığının hazırlamış olduğu vergi nedir?, vergi vermenin önemi, bilinçli vatandaş nasıl olur? konulu animasyon film izletildi.

“VERGİ GELECEĞİMİZDİR, VERGİSİZ KAZANCA İZİN VERMEYELİM”

Vergi Haftası'nın kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla düzenlendiğini belirten Turhan,“26. Vergi Haftası itibariyle vergisel ödevlerini yerine getiren, ödeme konusunda hassas olan iyi niyetli mükelleflerimizi nezaket ziyaretlerinde bulunuyoruz. 2015 yılındaki sloganımız ‘Vergi geleceğimizdir. Vergisiz kazanca izin vermeyelim’. İlkokullarımızda çocuklarımıza vergi bilinçlerinin arttırılması amacıyla ziyaretlerimiz söz konusu. Aynı doğrultuda esnaflarımızı temsilen ticaret odası, esnaf ve sanatkarlar odası gibi esnaf ve ticaret kuruluşlarını da ziyaret ediyoruz” dedi.

Sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarıyla ortak etkinlikler yapmanın her zaman hedefleri arasında yer aldığını dile getiren TED Koleji Müdürü Hacer Ersezen ise, “Okulumuzda çocuklarımızın bilinçli vatandaşlar olmaları için biz de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Vergi dairesinin bilinçli vatandaş, bilinçli tüketici yetiştirme anlamında bize verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız bugünkü eğitimden sonra çok daha bilinçli biçimde hareket etmeyi öğreneceklerdir” şeklinde konuştu.

Turhan, gün boyu devam eden eğitim kurumu ziyaretlerini Cumhuriyet ve Petkim İlkokulu ile noktaladı. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler