131019098
19 Mart 2024, Salı

İLK BELGE PETKİM’İN OLDU

27 Şubat 2017, Pazartesi 07:10

     


Petkim, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından TS ISO 31000 Risk Yönetimi Doğrulama tetkikini başarıyla tamamlayarak, bu alanda TSE belgesi almaya hak kazandı. Faaliyet gösterdiği petrokimya sektöründe pek çok alanda olduğu gibi entegre yönetim sistemiyle de fark yaratan Petkim, TS ISO 31000 Risk Yönetimi Sistemi Doğrulama Belgesi’yle risk tanımlama, değerlendirme, analiz etme ve risklerle ilgili aksiyonlar alma konularında sistematik bir yapısı olduğunu tescilledi. Stratejik öneme sahip yatırımlarla büyüyen Türkiye’nin tek petrokimya hammadde üreticisi Petkim, faaliyet gösterdiği sektörde bir ilke daha imza atarak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen “TS ISO 31000 Risk Yönetimi Sistemi Doğrulama Belgesi” almaya hak kazandı. Petkim, bu belgeyi Türkiye’de alan 7’inci kurum olurken, üretim yapan firmalar arasında ilk 4’te yerini aldı. Aralık ayı içinde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından İzmir ve Ankara bölgesinden toplam beş tetkikçiyle gerçekleştirilen TS ISO 31000 Risk Yönetimi Doğrulama tetkikini başarıyla tamamlayan Petkim, kendi sektöründe Risk Yönetimi Sistemi Doğrulama Belgesi’ne sahip ilk kuruluş oldu.

Sektöründe birçok konuda olduğu gibi entegre yönetim sistemi ile de fark oluşturan Petkim’in TS ISO 31000 Risk Yönetim Sistemiyle risk tanımlama, değerlendirme, analiz etme ve risklerle ilgili aksiyonlar alma konularında sistematik bir yapısı olduğunu tescilledi. Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye’de Risk Yönetim Sistemi Doğrulama Belgesi’ne sahip ilk üretici firmaların arasında yer aldıklarını belirterek, “Operasyonel ve finansal anlamda yüksek riskli bir sektörde faaliyet gösteriyoruz, riskleri azaltmayı ve risk yönetimini şirketimizin her kademesinde etkin şekilde yapılandırmaya büyük önem veriyoruz. Belgeye hak kazanmanın öneminin yanı sıra, şirketimiz bünyesinde risk yönetimini bir kültür haline getiren çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Riskleri azaltmada daha iyi noktalara gelmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalara, çalışanlarımızın gösterdiği katılım ve performanstan da büyük gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, TSE’nin iş birliği ve desteğine, emeği geçen tüm Petkim personeline teşekkür etmek isterim” diye konuştu.

Pek çok konuda olduğu gibi petrokimya sektöründe bu belgeyi alan ilk kuruluşun Petkim olduğunu ifade eden TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir de, “Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından Petkim’e bu belgeyi takdim etmekten mutluluk duyuyoruz. Pek çok konuda ilklere imza atan Petkim, petrokimyada bu belgeyi alan ilk kuruluş olma konusunda da öncü bir şirket oldu. 1996 yılından başladığımız belgelendirme çalışmalarını bugün en yüksek seviyeye getirdiğimiz için mutluyuz. Petkim, belge almaya hak kazanan ve tüm sistemi kuran kurumlardan biri oldu. Bu kadar büyük lokasyona yayılmış bir yapıda bu belgeyi almanın yönetimsel süreçler anlamında da çok zor olduğunu belirtmek isterim. Kalite Sistemleri günümüzde büyük bir önem sahip, kalitenin şirketlerin her bir kademesinde küçük de olsa yayılması gerekiyor. Bu anlamda Petkim’in buna çok inandığını ve başardığı söyleyebilirim. Petkim bugün, TSE’nin stratejik bir ortağı konumuna geldi. İş birliğimizin güçlenerek ve artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001: 2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 50001:2011 Enerji Yönetimi Sistemi, TS/ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Greenport, TS EN ISO/IEC 17025:2012 Deney Ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği sistemlerinden oluşan Petkim Entegre Yönetim Sistemi, TS ISO 31000 Risk Yönetim Sistemiyle Türkiye’de örneği bulunmayan bir başarıya ulaşmış oldu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler