131019098
16 Nisan 2024, Salı

MALİYE EMEKÇİLERİNDEN ÜCRET ADALETSİZLİĞİNE TEPKİ

27 Mart 2015, Cuma 10:50

     


Aliağa Hükümet Konağı önünde bir araya gelen maliye emekçileri sorunlarını dile getirerek hükümetten adım atmasını istedi. 

Aliağa’da Maliye Personeli dün Hükümet Konağı önünde toplanarak eşit çalışma koşullarına eşit maaş talebinde bulundu. Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle zor durumda olduklarını açıklayan maliye emekçileri, KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) çağrısı ile sorunlarını ve taleplerini dile getiren basın açıklaması yaptı.

Aynı işi yapan maliye emekçileri arasındaki ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını isteyen maliye çalışanları, her türlü ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine, istihdam belirsizliğine, itibarsızlaştırmalara, rotasyon dayatmalarına, bir bütün tasfiye politikalarına karşı alanlarda olacaklarını ifade etti.

EŞİT ÇALIŞMA KOŞULLARINA EŞİT MAAŞ TALEBİ

Büro Emekçileri Sendikası Aliağa İlçe Temsilcisi Ayşe Hamarat Ortaköy tarafından okunan açıklamada, “2005 yılında maliye emekçilerinin itirazlarına ve ortaya koyduğu direnişe rağmen çıkartılan Gelir İdaresi Başkanlığı Yasası, 2011 yılında adeta kamu emekçileri ile alay edercesine kamuda eşit işe eşit ücret olarak yansıtılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve son olarak 2013 yılında Hükümet ile Memur Sen arasında imzalanan satış sözleşmesi maliye emekçilerine eşitsizliği, adaletsizliği ve yoksullaşmayı dayatan bir süreci de beraberinde getirmiştir. Siyasi iktidarı ve Maliye Bakanı’nı göreve çağırıyor, taleplerimizin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Aksi halde eylem ve etkinlikler dışında siyası iktidara sandıkta da mesajımızı vereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

YAN YANA ÇALIŞAN İKİ ARKADAŞ ARASINDA MAAŞ ADALETSİZLİĞİ

Vergi Dairesi Takip Servisi’nde Servis Şefi olarak görev yapan Zülfiye Acar yaşanan sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Eşit işe eşit ücret verilmesini istiyorum. Ben servis şefiyim, benim yanımda çalışan ve sorumluluğu da ben de olan memur bin lira fazla maaş alıyor. Böyle bir adaletsizlik var. Ve bu dört beş senedir bu şekilde devam ediyor. Bunun çözülmesi lazım. Ben şefliği kolay elde etmedim. Uzmanlık sınavı ile yüksekokul mezunlarını sınava tabi tuttular. Bu çok amaçlı bir sınav da değil. Adını soyadını yazanlar da uzmanlığı kazandı. 5 senedir yapılan bu uygulama yan yana çalışan iki arkadaş arasında maaş adaletsizliğine sebep oluyor” dedi. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler