131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KARA ATLAS BELGESELİ ALİAĞA’DA GÖSTERİLDİ

27 Nisan 2016, Çarşamba 06:42

     


Yırca’dan Şırnak’a mevcut ve yapılması planlanan santrallere karşı sürdürülen mücadelelerin konu edildiği ‘Kara Atlas’ belgesel film gösterimi Aliağa Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yönetmen Umut Vedat’ın film hakkında söyleşisinin de yer aldığı gösterime, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk ve çevreci platformların üyeleri katıldı. Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif’in Aliağa’da sürdürdüğü ‘Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen film gösteriminde katılımcılar, kömürlü termik santrallere karşı başlatılan imza kampanyasına da destek verdi.

“ALİAĞA TÜRKİYE’DEKİ MÜCADELENİN BAŞLANGIÇ NOKTASIYDI”

Gösterim sonunda konuşan Yönetmen Umut Vedat, “Çeşitli mücadele alanlarının içinde yer alarak gerçekleştirdiğimiz çekimler yaklaşık 2 yıl sürdü. Bölgesinde termik santral istemeyen halkın verdiği mücadele alanlarındaki üzüntüyü, kazanımı, sevinci yaşayarak filme aktarmaya çalıştık. Filmin gösterimini de termik santral projesi olan alanlarda yapıyoruz. Aliağa’da 90’lardaki insan zincirleri Türkiye’deki mücadelenin başlangıcını oluşturur nitelikteydi. Umarım kazanılan bu tür çevreci mücadele sayısı artar ve biz de bu kazanımları yeni belgesellerle anlatırız” dedi.

Aliağa Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu ve Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan belgesel, bugün saat 17.30’da Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşturulacak.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler