131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MİLLİ BİLİNÇ KAMPI ÇANAKKALE’DEYDİ

27 Mayıs 2015, Çarşamba 09:30

     


Aliağa HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Milli Bilinç Kampı bu yılda Çanakkale’ye gidilerek gerçekleştirildi.

19 Mayıs Salı günü sabah erken saatlerde 40 öğrenci ve başlarındaki öğretmenler ile Demokrasi Meydanı’ndan hareket eden öğrencileri veliler ve Okul Müdürü Kazım Sayın uğurladı. Okul Müdürü Sayın, gerçekleştirilen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Geziye Tüpraş’ınsponsorluğundaokulun en başarılı 40 öğrencisi ve görevli öğretmenler katıldı. Gezinin tüm masrafları Tüpraş tarafından karşılandı. Gezi boyunca savaşın yoğun yaşandığı alanlarda rehber eşliğinde gezen öğrenciler geceyi kamp kurarak çadırlarda geçirdiler. Akşam yemeğini kendileri pişirip yediler.

“ÇANAKKALE RUHUNU HİSSETTİLER”

Öğrenciler sabah erken saatlerde 57. Alayın yürüdüğü yerde marşlar eşliğinde 10 kilometre kadar yürüyüp ConkBayırı’na geldiler. Burada Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabını yüksek sesle okudular. Varlık nedenimiz olan bu kutsal savaşın öğrencilerin eğitiminde büyük katkısı olduğunu söyleyen Makine Öğretmeni Zafer Orak, düzenlenen gezi hakkında yaptığı açıklamada; “Bu geziyi her yıl düzenlemekteyiz. Çanakkale’ye birçok insan gitmiştir. Farklı olarak bizler gece Yarımada’da çadırlarda kalıp gençlerin o ruhu hissetmelerini istedik. Onlar bu bilinçle çevrelerindeki 10 kişiyi etkilese 400 kişi yapar. Gençler bu geziyi ömürleri boyunca unutamayacaklar. Bu ülkeyi yokluk ile kurtaran Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha minnet duygumuzu sunduk. Ruhları şad olsun” dedi.

Müdür Yardımcısı Nadir Özakgül ise düzenlenen geziyle ilgili olarak ; “Geziyi okulumuzda her yıl düzenleyen Zafer Orak öğretmenimize ve bizlere desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Kazım Sayın’a çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler