131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

PROJE ORTAKLARINI ZİYARET ETTİLER

27 Mayıs 2015, Çarşamba 09:45

     


Yeni Şakran Hasbi Şengül İlkokulu Erasmus kapsamındaki ‘Gülümsemen Şemsiyen Olsun’ temalı uluslararası proje çerçevesinde 18-22 Mart tarihleri arasında İtalya Gezisi düzenledi.

Yeni Şakran Hasbi Şengül İlkokulu proje ekibinin İtalya ziyareti kapsamında ilk durağı Bergamo Havaalanı oldu. Ekip daha sonra kısa bir otobüs yolculuğuyla Milano tren garına geçti. Tren garından hareket ederek konaklayacakları yer olan Bobbio’ya vardılar. Uzun süren yorucu yolculuğun arkasından İtalyan öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisinden sonra otellerine geçtiler. İtalya’da projeye ev sahipliği yapan okulun yetkilileri tarafından Hasbi Şengül İlkokulu proje ekibine sıcak bir karşılama töreni düzenlendi. .

TARİHİ ARKEOLOJİ PARKI GEZİLDİ

7 farklı ülkeden koordinatör öğretmenler ve öğrencilerle birlikte Trovo’ya gidildi. Ekip burada da okuldaki öğretmenler ve okul müdürü tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Belediye başkanının yaptığı anlamlı konuşma ve öğrencilerin hazırladığı güzel gösteriden sonra yapılacak olan etkinlikler için gösteri salonuna geçildi. Burada yapılan yarışma ve oyunlarla çocukların kaynaşmaları sağlandı. Bu oyunlarda çocuklar hep beraber eğlendiler. Günün sonunda Bobbio’daki tarihi arkeolojik parkı ziyaret edildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI EKİBİ YALNIZ BIRAKMADI

Üçüncü gün tüm öğrenci ve öğretmenler Venedik’e hareket etti. Venedik dönüşü akşam yemeğinde belediye başkanına hediyeler takdim edildi.Bobbio’daki son günde sabahın ilk saatlerinde açık hava pazarı ziyaret edildi. Ardından eğlenceli bir doğa yürüyüşü yapıldı. Daha sonra Tolstoy’un da “dünyanın en güzel vadisi” olarak adlandırdığı Trebbia vadisine bakan küçük ve şirin bir köy olan Brugnello ziyaret edildi. Ziyaret edilen her yerde Belediye Başkanları daekibe katıldı. Son gece, İtalyan ailelerinin de katıldığı veda yemeğinde tüm ülke çocukları, öğretmenleri ile birlikte hep beraber dans ederek eğlendiler.

SIRA TÜRKİYE’DE

Yeni Şakran Hasbi Şengül İlkokulu, 4-8 Haziran tarihleri arasında tüm proje ortaklarını kendi okullarında ağırlayacak. 3 gün boyunca sürecek olan etkinliklerde, İtalya, İngiltere, Norveç, Portekiz, İspanya, Yunanistan, Litvanya gibi 7 farklı ülkeden gelecek olan öğretmen ve öğrenciler okulu yakından tanıyacaklar, çevrede yer alan tarihi ve doğal güzellikleri keşfedecekler ve Türk kültürünü proje ortakları ile birlikte yaşayacaklar. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler