131019098
29 Mart 2024, Cuma

AĞAPARK AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

27 Mayıs 2016, Cuma 06:17

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın prestij projelerinden olan, geçtiğimiz yıl nisan ayında saha çalışmalarına başlanan Ağapark Projesi’nde sona yaklaşıldı. Ağapark’ın açılışının Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Aliağa Plajlar bölgesinde, halk tarafından Arka Plaj olarak bilinen alana inşa edilen, geçtiğimiz yıl Nisan ayında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katıldığı temel atma töreninin ardından saha çalışmalarına başlanan Ağapark Projesi tamamlanma aşamasına geldi. 170 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen yeşillendirme, plaj ve sosyal yaşam alanı projesi olan Ağapark’taki fiziki yapılarda son rötuşlar yapılıyor.

TESİSLER ÜCRETSİZ OLACAK

Ağapark’ın içerisinde yaz-kış açık kafe ve restoranların olduğu, beach park, aquapark, spor alanları, piknik alanlarının bulunduğu bir alan oluşturulacak. Piknik alanına sabit mangallar, oturma grupları ve masalar kurulacak. Geniş bir plaj alanına da sahip olan Ağapark’ta yaz aylarında denize de girilebilecek. İçerideki tüm şezlong ve şemsiyeler, wc, duş ve giyinme kabinleri ile otopark ücretsiz olacak. Belediye tarafından işletilecek olan kafe ve restoranlardaki ürünleri ise Aliağa halkı, market fiyatları ile temin edebilecek. Ağapark’ta ayrıca yelkenli ve su sporları için de bir merkez oluşturulması düşünülüyor.

YOL VE KALDIRIMLAR DA DÜZENLENİYOR

Proje kapsamında ayrıca, hem kıyı düzenlemesi yapmak, hem plaj kumunun Güzelhisar Çayı’nın bulunduğu alana kaymasını engellemek, hem de balıkçılar için barınak olarak kullanılmak üzere 30 teknelik bir mendirek oluşturuldu. Ağapark’a ulaşım güzergahında bulunan plajlar bölgesinde de çevre temizliği ile kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları da yapılmaya başlandı.

AÇILIŞ RAMAZAN BAYRAMINDA

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2015’in yaz aylarına kadar tamamlanacağı ifade edilen ancak vaadedilen sürede tamamlanamayan Ağapark’ın okulların kapanmasıyla vatandaşların kullanımına açılması, resmi açılışının ise önümüzdeki Ramazan Bayramında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler