131019098
19 Nisan 2024, Cuma

Ramazan ayının teması: ‘ÜZERİNDE HER CANIN HAKKI VAR’

27 Mayıs 2017, Cumartesi 06:47

     


Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Ramazan ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Ramazan ayı temasının, ‘Üzerinde Her Canın Hakkı Var’ olduğunu söyledi.

Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Ramazan ayı nedeniyle bir açıklamada bulunarak Aliağalıların ve tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutladı. Demiryürek yaptığı açıklamada, “Ramazan-ı Şerif ayının Aliağamız, ilimiz, ülkemiz ve bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ramazan ayı rahmet ayıdır. Cenab-ı Allah’a iki ay boyunca Resulullah S.A.V.’in duasıyla yalvardık, ‘Ya Rabbi, Receb-i Şerif’i ve Şaban-ı Şerif’i bizim hakkımızda bereketlendir ve bizleri Ramazan-ı Şerif ayına kavuştur’ diye dua ettik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bizi 11 ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif ayına kavuşturdu.” diye konuştu.

‘RABBİM BİZLERİ HAYIRLI HİZMETLERDE BULUNDURSUN’

Açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları veren Müftü Demiryürek, “Ramazan bereket demektir. İftarıyla, sahuruyla, teravihiyle, orucuyla, namazıyla, zekatıyla, fitresiyle, yardımlaşmasıyla berekettir. İnşallah diğer Ramazan-ı Şerif’lerde olduğu gibi huzurlu, sağlıklı bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde bu Ramazan’ı da en güzel şekilde yaşarız diye ümit ediyorum. Camilerimizde Ramazan ayı ile birlikte mukabeleler başladı. Dün akşam hep birlikte Ramazan’ın ilk teravihini kıldık, ilk sahura kalktık. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın her yıl Ramazan ayı ile ilgili belirlemiş olduğu bir tema var. Bu yılki temamız da, ‘Üzerinde her canın hakkı var.’ Üzerimizde her canın hakkı vardır. Her haklıya, hakkını en güzel biçimde vermek için, birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde Ramazan-ı Şerif’i ihya edeceğiz diye ümit ediyorum. Rabbim bizleri de hayırlı hizmetlerde bulundursun. Biz Aliağa’yı sevdik, inşallah Aliağalılar da bizi sever. Hep birlikte dinimize, diyanetimize en güzel hizmetlerde bulunuruz diye ümit ediyorum.” dedi.

‘İHANET ÇETESİ HAYIR HASENAT DUYGULARINI SÖMÜREREK BÜYÜDÜ’

İlçedeki her camiye ve görevlilere, cemaate ulaştırmaları için imsakiye bastırdıklarını ve dağıtıklarını söyleyen Müftü Demiryürek, Ramazan ayı boyunca Aliağa Belediyesi’nin hazırlamış olduğu etkinliklerin bir bölümüne de destek vereceklerini belirtti. Vatandaşların Ramazan ayı boyunca yapacakları yardımların da gerçek hak sahiplerine ulaştırılacağını kaydeden Demiryürek, “Bu yıl özellikle duyurmak istediğimiz bir şey var. Geçen yaz 15 Temmuz’da ülkemiz ihanet şebekesinin darbe girişiminde bulunduğu bir imtihandan geçti. Ülke olarak, millet olarak bunu sağlıklı bir şekilde atlattık. Maalesef bu ihanet şebekesi üzülerek ifade ediyorum ki, vatandaşlarımızın zekat paralarını, fitre paralarını, hayır hasenat duygularını sömürerek büyüdü. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl daha yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın yapacakları hayır hesanatı gerçek sahiplerine ulaştırmak için aracılık edecek. Vatandaşlarımızın yapmış oldukları yardımların gerçek sahiplerine ulaşması için görevlilerimiz makbuz karşılığında fitre ve zekatları toplayacak.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler