131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KİM DÖKÜYOR BUNLARI !!!!

27 Temmuz 2015, Pazartesi 10:50

     


Nereden çıktığı ve kimin döktüğü belli olmayan tehlikeli atıklar, köylüleri çileden çıkarıyor. Arazilerinin kirlendiğini, hayvanlarının her an bu atıklardan yiyerek zehirlenme tehlikesi içerisinde olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin önlem alıp yaptırım uygulamasını istiyorlar.

Nereden çıktığı, kimin getirdiği belli olmayan tehlikeli atıklar, Mahallelerde (köylerde) rastgele yol kenarlarına dökülüyor. Bu atıkların en yoğun olarak döküldüğü köy Samurlu. Önceleri sadece belli bölgelere döküldüğünü belirten köylüler, “Hafriyat dökümü veya malzeme taşımak için açılan yollar, moloz ve belirsiz malzemelerin döküleceği alanları da genişletti’ diyorlar.

ÖNDER KARAKULAK, ‘ATIKLAR TEHLİKESİZ OLSA ÇÖPLÜĞE GÖTÜRÜRLERDİ’

Arazisine neyi düğü belirsiz atık döküldüğünü belirtenlerden birisi de Önder Karakulak. Samurlu Mezarlığı’nın hemen güney bölgesinde bulunan dededen kalma tarlalarının tapusunu da gösteren Karakulak, “Ne izin isteyen var ne soran. Bir sabah baktım, nereden çıktığı belli olmayan atıkları getirip tarlamıza dökmüşler. Sanırım bu normal bir atık olsa götürüp çöplüğe veya moloz döküm alanına dökerlerdi. Buraya döktüklerine göre mutlaka sorunlu bir atıktır. İçerisinde çok miktarda metal parçalarının yanı sıra yağlı, paslı toz gibi malzemeler vardı. Demir parçalarını hurdacılar anında ayıkladılar götürdüler. Sağlık açısından o malzemeler hurdacılar için sağlıklı değil bence. Sorumluların bulunması ve atığın gözden geçirilip kaldırılması için Belediyeye dilekçe ile başvurdum. Hala bir çözüm bekliyorum” diye dert yandı.

ADNAN ŞENÖZ, ‘HAYVANLARIMIZ ZEHİRLENİYOR’

Kendini bildi bileli bölgede hayvancılık yaptığını belirten Kahya Adnan Şenöz, “Gün geçtikçe yollarımız, tarlalarımız kirleniyor. Ney düğü belirsiz atıklar döküyorlar. Kimin döktüğünü, ne zaman döktüğünü bilmiyoruz. Buralara hafriyat dökmek için yollar açıldı, ondan sonra buralardan gelip geçen araç sayısı arttı. Döktükleri malzemeleri keçilerimiz, koyunlarımız yiyebiliyor. Eğer bu dökülen malzemeler zehirli bir şey ise bunları yiyen hayvanlarımız hasta olabilir veya telef olabilir. Kime şikayet edeceğimizi de bilmiyoruz. Kimse bunu yapanlar yetkililer bulsun, cezalarını versin. Bir daha da döktürmesinler” diyerek feryadını dile getirdi.

MURAT FİDAN, ‘BÖLGEMİZİ MAHVEDİYORLAR’

Yıllardır Samurlu Kabaktepe sırtlarında hayvan besiciliği yapan Murat Fidan’da çevreye duyarlı bir vatandaş. Bunca çevre sorunlarına karşın hayvancılığa inatla devam eden Fidan, bölgede en ufak bir sorun olduğunda başta gazetemiz olmak üzere ilgili yerleri arayıp ihbarda bulunan birisi. Murat Fidan, “Buralara yollar açıtılar meramızı tahrip ettiler, yetmedi binlerce kamyon toprak döktüler yine meramızı mahvettiler. Gün geçtikçe hayvanlarımızı yayacak, otlatacak yer kalmıyor. Rast gele yerlere ney düğü belirsiz malzemeler döküyorlar. Bunları farkında olamadan hayvanlarımız yiyebiliyor. Bu hayvanlar yarın öbür gün hastalanır ölürse biz kimden hesap soracağımızı bilmiyoruz. Ne olur bunları haber yapında yetkililer görsün ve tedbir alsınlar” diye bizden yardım istiyor.

MUHTAR NECMİ ŞENGÜL, “HER OLAYI DUYURUYORUZ”

Vatandaşların şikayetlerinde haklı olduğunu ifade eden Samurlu (Köyü) Mahallesi Muhtarı Necmi Şengül, Köyün arazilerinin Aliağa’ya yakın mesafede olması nedeniyle böylesi durumların yaşandığını belirtiyor. Şengül, “Bir gün bir bakıyoruz birileri yol açıyor. Ne oluyor? diye soruyoruz. Belediyeden veya büyükşehirden ‘izin aldık’ diyorlar. Bir bakıyoruz meramıza hafriyat döküyorlar. Hoop ne oluyor diyoruz. Aldığımız cevap yene aynı ‘izin aldık’ Bu hafriyat ve moloz dökümü için açılan yollar, çöplüğe dökülemeyen atıkların dökülmesi için cazip hale gelmeye başladı. Gerek vatandaşların gördüğü, gerek se bizim tespit ettiğimiz uygunsuz durumları belediyeye ve kaymakamlığın ilgili birimlerine bildiriyoruz” diyerek vatandaşın haklı olduğunu bir kez daha sözlerine ekliyor. Muhtarın da dediği gibi ‘vatandaş haklı’ ama vatandaşın yaptırımı yok. Ondan dolayı da yaptırımı olanlardan medet umuyor. (ŞAHAP AVCI) 







 
Son Eklenen Haberler