131019098
29 Mart 2024, Cuma

“DAHA İYİSİ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

27 Ağustos 2015, Perşembe 10:41

     


Büro Memur Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Serdar Açıkgöz, hükumet yetkilileri ile gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin sonuçlarını değerlendirdi. Açıkgöz, alınan zam oranlarının yanı sıra 200 civarında bir kazanımın söz konusu olduğunu belirtti.

Hükümet ile memur sendikaları arasında yapılan toplu iş sözleşmesi sonuçlarının bazı kesimler tarafından yeterli bulunmayıp eleştirildiğini söyleyen Büro Memur Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Serdar Açıkgöz, toplu iş sözleşmesinin sonuçları hakkında detaylı bilgiler verdi. Açıkgöz; “Daha iyisi alınmak istendi. Ancak ne yazık ki biliyorsunuz devletimizin toplu görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamazsa hakem heyetine götürmesi gibi bir durum söz konusu. Daha önce de benzer bir örnek yaşandı. Hakem heyetinin vermiş olduğu oranlar hükümetin verdiği oranların hep altında kalmıştır. Bundan dolayı çok büyük kayıplar yaşanıyor. Gün ve gün daha iyiye gidebilmek için, başarılı olabilmek için mücadele ediliyor. İki sene önce alınan zam oranlarına bakıldığında verilen bu rakamlar iyi” dedi.

“İSTEDİKLERİMİZİN YÜZDE 70’E YAKININI ALDIK”

Alınan bu zam oranlarının yanı sıra hemen hemen 200 civarında bir kazanımın söz konusu olduğunu vurgulayan Açıkgöz; “Bu kazanımlar da bir önceki kazanımlara bakıldığı zaman çok çok iyi. Hükümet bize 2016 için 4+4, 2017 için 3+3 önerdi. Biz iki defa masadan kalkarak 2016 için ilk altı ay yüzde 6, ikinci altı ay yüzde 5, 2017 için ilk altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 4 ve enflasyon farkını kazandık. Bizim için bu önceki yıllara bakacak olursak güzel bir kazanım. Yeterli mi, değil. Tabi ki çok daha farklı şeyler olsun istiyorduk. Çok istediğimiz şeylerin tamamı olmasa bile yüzde 70’e yakınını aldık” diye konuştu.

“EMEKLİLERE SEYYANEN 100 TL ZAM”

Toplu iş sözleşmesinde elde ettikleri kazanımlar hakkında bilgiler veren Serdar Açıkgöz; “Emeklilerimize seyyanen 100 TL zam alındı. Verilen 6+5, 3+4 oranındaki zam enflasyon farkından hariç olan bir zam. Tahmini olarak 1000 TL üzerinden konuşursak 250 TL’ye yakın bir zam alındı. Yani bakıldığı zaman yüzde 25’e yakın bir zam alınmış oldu. Bundan dolayı biz emeklilerimiz adına çok mutluyuz. Kanayan yaralarımızdan biri olan devlet işçilerinin 4-C’li olanlarına kadro sözü alındı. Ücretlerine 150 TL’lik ek ödeme alındı. SGK, Tapu ve Vergi Dairelerinde çalışanlara mesai ücreti hakkı geri getirildi. Okullarda özellikle müdür yardımcılarına nöbet ücreti ödenmiyordu. Müdür yardımcıları ve nöbet tutan öğretmenlere 2016’da 98 TL brüt, 2017’de 158 TL brüt olmak üzere ödeme yapılacak” ifadelerini kullandı.

“İRİLİ UFAKLI 200 CİVARINDA HAK KAZANDIK”

Denetmen ve uzman kadrolarında çalışanlar için ek göstergelerden oluşan bir farkın söz konusu olduğunu hatırlatan Açıkgöz, bu alanda hizmet verenler için özel hizmet tazminatları arttırılarak yaklaşık 100 TL’ye tekabül eden bir paranın ek olarak ödeneceğini vurguladı. Açıkgöz; “SGK’da Görevde Yükselme Sınavı her zaman yapılmıyordu. Bu sınavın 4 yılda bir düzenli olarak yapılması şartını kabul ettirdik. Dış İşleri Bakanlığında yurt dışı sözleşmeli personele 1978 yılından beri aile yardımı ödenmiyordu. Sözleşmeli personele aile yardımı ödenmesini sağladık. Gümrük muhafaza memurlarına ücretsiz toplu taşıma hakkını elde ettik. Zabıta ve İtfaiyeye özel hizmet puanlarını 5 puan arttırarak yaklaşık 40 TL civarında bir artış sağladık. Bunun haricinde sağlık çalışanlarımızın almış olduğu paralarla alakalı yaklaşık 200-250 TL’ye tekabül eden bir hakkı aldık. İrili ufaklı 200 civarında hak kazandık. Bundan dolayı mutluyuz. Yeterli mi, tabi ki değil. Hizmetli kadrosunda çalışan bir arkadaşımız yaklaşık 2000 TL civarında bir maaş aldığını düşünürsek bu yapılan zamlarla yaklaşık 2 bin 250 TL gibi bir maaş alacak. Arada dereceden kaynaklanan farklar olabilir” dedi. Açıkgöz, çok daha iyi kazanımlar elde edebilmek için mücadelelerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler