131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EROĞLU VE GÜNDÜZ’DEN GÜÇ BİRLİĞİ

27 Ağustos 2015, Perşembe 11:49

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı yarışında adı geçen Barış Eroğlu ve Engin Gündüz Bakırçay Restaurant'ta, yola birlikte devam etme kararlarını açıklayan bir toplantı gerçekleştirdiler. Aldıkları kararla CHP Aliağa'da birlik ve beraberlik mesajı vermeyi amaçladıklarını ifade eden Eroğlu ve Gündüz, partililerin de katıldığı toplantıda birlikte yürüme kararlarına ilişkin açıklamada bulundular.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı adaylığını daha önce açıklamış olan Engin Gündüz konuşmasında, “Genel seçimlere yönelik olarak CHP’de gerçekleştirmek istediğimiz birlik, beraberlik ve bütünlüğünü sağlamak. Daha önceki İlçe kongresinde, belediye Başkanlığı adaylığı ve genel seçim sürecinde partimizde küskünlükler, ayrılıklar oldu. Bizler bu ayrılıkları neticelendirmek, partimizde kaybolan birlik, beraberlik, sevgi duygularını tekrar kuvvetlendirmek için bu yola çıktık” dedi. Yaklaşan İlçe kongresinde listeleri Eroğlu ile birlikte hazırlayacaklarını ifade eden Gündüz, mevcut delegasyon ortaya çıktıktan sonra neticeye birlikte karar vereceklerini belirtti.

“ALİAĞA’DA AYRILIKLARA YER OLMADIĞI KANAATİNE VARDIK”

Yaptığı açıklamada, “Ülkemiz bu kadar kritik bir dönemden geçiyorken biz Aliağa’da ayrılıklara yer olmadığı kanaatine vardık” diyen Barış Eroğlu ise “Ülkemiz çok kritik bir seçim yaşadı ve CHP’nin bütün olumlu yaklaşımlarına rağmen maalesef hükümet kurulamadı ve erken seçim gündeme geldi. Aynı süreçlerde partimizin de ilçe ve delege seçimlerinin olması açıkçası partimiz için bir güzel yanı var bunun. Seçim sürecinde daha fazla hareketleniyor partimiz. Engin arkadaşımla birlikte ve delegasyon seçimine beraber gitme kararı aldık. Liste rengimiz mavidir. Ama bizim için CHP Aliağa’daki delege seçimlerinden daha da önemli bir konu var. Amacımız CHP’yi Aliağa’da, İzmir’de ve Türkiye’de birinci parti yapmak, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da başbakan yapmaktır. Tüm bu duygularla beraber, Engin arkadaşımla tek liste halinde gideceğiz, delegasyon çıktıktan sonra delegelerimizin de fikirlerini alarak, önümüzdeki yerel seçimlerde, yerel seçimi partimize kazandırmak adına en iyi çalışmayı yapacak ekiple beraber yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Eroğlu, bir internet sitesinde yayınlanan haberle ilgili sorulan soru üzerine Hakkı Ülkü’nün kendilerine destek vermesi konusu hakkında açıklama yaptı. Eroğlu, “Böyle bir şeyden bizim haberimiz yok. Biliyorsunuz portal gazeteler olmayan haberleri de yapıyorlar ve bu tür haberlerin tekzibi çok mümkün değil. Açıkçası bizim öyle bir durumumuz yok. Biz Engin Gündüz’le yerel seçim döneminde de birlikte çalışmıştık. Böyle bir konu bizim bilgimiz dâhilinde değil. Bazı şeyler yazılabilir. Bundan başka spekülatif haberler de çıkabilir. Ama önemli olan bizlerin sizlere söyledikleridir” şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından Gündüz ve Eroğlu’nun kendilerini destekleyen partililerle birlikte fotoğraf çektirip bir süre daha sohbet etmesinin ardından sonra toplantı sona erdi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler