131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

HIRSIZLARIN YENİ MEKANI CEZAEVİ OTOPARKI

27 Eylül 2016, Salı 06:56

     


Şakran Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde ziyaretçilerin araçlarını park ettiği açık otopark hırsızların mekanı oldu. Hırsızlar, dün de yakınlarını ziyarete gelen iki ailenin park halindeki araçlarından yaklaşık 17 Bin TL civarında hırsızlık gerçekleştirdi.

Şakran Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün giriş kapısı önünde bulunan, cezaevine gelen ziyaretçilerin araçlarını park ettiği otoparkta son günlerde sıklıkla hırsızlık olayları yaşanmaya başladı. Görüş günlerinde cezaevindeki yakınlarını ziyarete gelen ailelerin araçlarından yapılan hırsızlıklar giderek arttı. Dün yaşanan olayda, park halindeki iki ayrı aracı giren hırsızlar, araçların içindeki nakit para, takı eşyası ve cep telefonlarını çalarak kayıplara karıştı.

“CEZAEVİ YETKİLİLERİ İLGİLENMİYOR”

Hırsızlık mağduru Ahmet Durak, yaşanan olay ile ilgili yaptığı açıklamada, başından geçenleri şu şekilde anlattı, “Sabah saat 10.30 sıralarında, araçla buraya geldik. Aracı Cezaevi’nin açık otoparkına park ettik. Arkadaşım cüzdanını arabada unuttuğu için 10 dakika sonra aracın bulunduğu yere geri döndüğünde araca hırsız girdiğini fark etmiş. Araçtan 3 adet cep telefonu, 7 bin TL civarında nakit para, içerisinde nüfus cüzdanı ve kredi kartlarının bulunduğu 2 adet cüzdan çalınmış. Cezaevi yetkililerine durumu dile getirmeye çalıştık fakat bizimle çok da ilgilenmediler. Bize yardımcı olmadılar. Burada neden güvenlik kamerası olmadığını soruyoruz, ‘Burası bizim sorumluluğumuz altında değil, buranın cezaevi ile ilgisi yok’ diyorlar. Biz de yaşanan bu hırsızlık olayının ardından Jandarma’ya haber verdik. Olay yeri inceleme ekipleri gelerek incelemesini yaptı. Şu anda soruşturmanın sonucunu bekliyoruz. Mağduruz ve bu konuda bize yardımcı olunmasını istiyoruz.”

“EMANET KUTULARINI BİLE PATLATIYORLAR”

Bir diğer mağdur Mehmet Çınar ise, eşi ve çocukları ile birlikte cezaevindeki yakınlarını ziyarete geldiklerini, ziyaret dönüşü ise araçlarından hırsızlık yapıldığını fark ettiklerini söyledi. Araçtan yüklü miktarda nakit para, cep telefonu ve takı eşyası çalındığını ifade eden Çınar, “Eşyalarımızı aracın bagajına kilitledik. Ziyaret dönüşü bagajın açılarak hırsızlık yapıldığını fark ettik. 10 Bin TL’nin üzerinde maddi değere sahip eşyamız çalındı. 4 tane cep telefonu, kıymetli yüzük ve takı eşyaları çalındı. Evimizin anahtarlarına kadar çalmışlar. Adalet Bakanlığı’na bağlı bir kurumun önündeyiz, ama burada bile hırsızlık oluyorsa gerisini siz düşünün. İçeride bile ziyaretçilerin emanet kutularını patlattıklarını duyduk. Cezaevinin içinde dahi hırsızlık oluyor. Emanetlerin başında bir görevli durmuyor. Hakkımızı aramaya çalıştık ama cezaevi yönetimi tepkimizi duymazdan geliyor, bizi hiç umursamıyorlar bile. Yetkililer bu konuda bir an önce önlem almalı. Duyduğumuza göre burada bu tür hırsızlıklar son günlerde iyice artmış” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler