Düzenlemeler

2023-02-28 18:06:00

Lamine Diş Kaplama

Lamine diş kaplama, hastanın dişinde ortaya çıkan büyük bir çürük nedeniyle dişin kurtarılamayacağı anlaşıldığında uygulanan diş yüzeyinin kaplanması işlemidir. Lamine diş kaplama uygulaması için hastanın durumu, beklentileri ve bütçesinin uygun olması gereklidir.

Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

İlk aşamada kaplama yapılacak olan dişlerin ölçümleri yapılır, buna göre dişe uygulanacak olan lamine seçilir. Daha sonra dişlerin temizlenmesi işlemi yapılır ve kaplama için gerekli olan şeklin oluşması bakımından kalıplar hazırlanıp, geçici olarak dişin üstüne yerleştirilir. Dişin kalıba uyum sağlayıp sağlamadığını anlamak için hasta bir süre geçici olarak yerleştirilen kalıpla hayatına devam eder.

Eğer bu dönemde bir sorunla karşılaşırsa, kalıp çıkartılır ve sorunun çözülebilmesi için gerekli tedavi uygulaması yapılır. Son aşama olarak ise, lamine diş kaplama işlemi tamamlanır ve süre sona erer. Lamine diş kaplama işlemi herhangi bir sorun ortaya çıkmaması durumunda 3 seans içerisinde tamamlanır. Ancak hastanın ve dişin durumuna bağlı olarak işlem hızlandırılıp kaplama dişi 2 seans içerisinde de tamamlamak mümkündür. Önemli olan nokta ise, her seans arasında 2 gün ya da 3 gün olması diş kaplamasının yerleşmesi bakımından daha iyi olacağıdır.

Lamine Diş Kaplama Uygulamasından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lamine diş kaplama tedavisi tamamlandıktan sonra hastanın ağız bakımına özen göstermesi gereklidir. Dişlerini en az 2 defa uygun bir fırça ile fırçalamalı ve diş ipi kullanmaya dikkat etmelidir. Lamine diş kaplaması için ayrıca bir bakıma gerek yoktur ancak ağız içi bakımı normal rutinde devam ettirilmelidir. Bunun dışında çok soğuk ya da çok sıcak yiyecek ve içecekler konusunda dikkatli davranılması tavsiye edilir. Lamine diş kaplamayla ilgili daha fazla bilgi almak için https://germandentalclinicistanbul.com/lamine-dis-kaplama/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.