131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞALILAR ROMANI TERCİH ETTİ

28 Mart 2015, Cumartesi 09:59

     


2014 yılında Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi'ni ziyaret eden 3 bin 497 kişi, 5 bin 671 kitap ödünç aldı. Okunan kitapların yüzde 95'ini roman türleri oluştururken yüzde 5'ini ise araştırma amacıyla okunan yardımcı kaynak kitapları oluşturuyor.

1991'de kurulan ve 12 bin 171 üyesi bulunan Nadir Nadi Kütüphanesi'nde toplamda 10 bin 139 kitap yer alıyor. 2014 yılında 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında, kütüphaneye üye olan kişi sayısı ise bin 112. Aynı tarihler arasında 515 üye araştırma yapma amacıyla kütüphanenin kaynaklarından faydalanırken, kendi kaynaklarını (dergi, kitap, gazete, roman v.b.) alıp kütüphaneye gelen ziyaretçi sayısı da 123.

ALİAĞALILAR AKSİYONU SEVİYOR

Yapılan araştırmada, 7-15 yaş grubundan oluşan öğrenciler, çoğunlukla ders kitaplarını tercih ederken, 15-25 yaş grubu üyeler ise en çok aksiyon olmak üzere, fantastik, macera ve bilim-kurgu romanlarını okudu. 25-30 yaş grubu üyelerin büyük çoğunluğunun tercihi ise aşk romanları olurken, 30-70 yaş grubuna ait üyeler de en çok, Türk Edebiyat Tarihi romanlarını okudu. Tüm yaş gruplarının tercih ettiği ortak roman türü ise aksiyon.

HİLAL YAŞAR, ''KÜTÜPHANELERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ''

Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi Müdürü Hilal Yaşar, toplumun bilgi edinme kaynağı olarak interneti daha çok tercih ettiğini, internetin faydalı olmasının yanında bir takım sorunları da beraberinde getirdiğini kaydetti. Yaşar, internet aracılığıyla ulaşılan bilgilerin birçoğunda kaynak gösterilmediğine dikkat çekti. Yaşar, '' Kütüphanemiz yediden yetmişe tüm halkımıza açık. Kütüphanelerimiz manevi değerlerimizdir, bu değerlerimize sahip çıkmalıyız ''dedi.

ÜYELİK KOŞULLARI

Kütüphaneden alınan üyelik formu doldurularak ücretsiz bir şekilde kütüphaneye üye olunabildiğini söyleyen Hilal Yaşar, 16 yaşının altında olan bireylerin üyelik başvuru formunu ebeveynleri ile doldurmaları gerektiğini, 17 ve üzeri yaş grubu kişilerin ise formu kendilerinin doldurarak üye olmak için başvuru yapabildiğini ifade etti. Yaşar, ''Kütüphanenin kaynaklarından herkes faydalanabilir. Üyelerimiz kitapları 15 gün süresince ödünç alma hakkına sahip”dedi. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler