131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA KÜLTÜR MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

28 Mart 2017, Salı 06:56

     


Çiğli, Altındağ ,Selçuk , Bornova, Güzelbahçe ve Gültepe'de hizmete açtığı kültür merkezleri ile Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir ihtiyaca cevap veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Kültür Merkezi ve Cemevi'ni de tamamlayarak törenle hizmete açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa Kurtuluş Mahallesi’nde yapımını tamamladığı merakla beklenen Kültür Merkezin açılış töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her inancın ibadet edebileceği, geleğeni, örf, adet ve töresini yaşayabileceği mekanlara alt yapıya ihtiyacımızın olduğuna değinerek “Bu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin herkese adil hizmet götürme çabalarının sonucudur. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Narlıdere, Bornova, Çiğli, Altındağ, Selçuk, Gültepe, Güzelbahçe Kültür Merkezleri’ni gerçekleştirdik. Son olarak da, Aliağa Kültür Merkezi’nin açılışını yapıyoruz. Bu binanın, Alevi Bektaşi inancına sahip olan vatandaşlarımıza ve gelecek kuşaklara da inançlarını, ibadetlerini, gelenek göreneklerini taşımak için faydalı olması dileğiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek konuşmasına devam etti. Kocaoğlu “Aklımızı başımıza almalıyız. Çok iyi düşünerek doğru kararlar vermeliyiz. Bu gün ortadoğu bataklığındaki durumumuz, Suriye iç savaşına bir şekilde bulaşmamız, kimsenin askeri yok iken Türk askerinin dünyanın bütün ruh hastalarının örgütlendiği IŞİD’le mücadele etmesine ve bir hiç uğruna şehit olmasına, hiçbir vatandaşımızın gönlünün razı olması mümkün değildir. Hepimiz ülkemiz için , vatanımız ve milletimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Hiçbir ülkenin askeri savaşmıyor, sadece bizim Mehmetçiğimiz hastalıklı insanlarla savaşıyor. Bu durumu içimize sindirmemeliyiz. Mutlaka bu kötü gidişe, bütün dünya ile aramızın açılmamasına, komşularımızla sorunlarımızın olmaması sürecine, milletimizin doğru bir kararla birlik ve beraberlik içerisinde karar verip ülkenin üzerindeki bu kara bulutların dağılmasını diliyorum.” dedi.

“İki buçuk senedir ekonomiyi bıraktık, seçimle uğraşıyoruz”

Ülke ekonomisi düşünülmeden bu kadar sıklıkla seçim sandığının halkın önüne konmasını da eleştiren Kocaoğlu “7 Haziran’da seçim yapıldı. Seçim beğenilmedi, 1 Kasımda tekrar yapıldı, 2015’te herkes seçim oyunu oynadı. 2016’ ya geldik, birinci 6 ayda başbakan krizi, başbakan geldi, başbakan gitti. Yine ekonomiye kimse bakmadı. FETÖ kalkışması, darbe girişimi oldu, ikinci altı ayda gitti. Şimdi biraz rahat nefes alacağız derken, referandum başkanlık çıktı. Önümüzdeki altı ay ne gelecek bilmiyoruz. Bu ülke bu kadar ucuz değil. Bir ekonomi bu kadar başı boşluğa, siyasete alet edilmeye dayanamaz. Bu nedenle aklımızı başımıza devşireceğiz, onurumuzla yaşayacağız ve bu zor coğrafyada ayakta kalacağız” dedi. Konuşmasını bitiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılışa katılanlarla birlikte kurdela kesiminin ardında Kültür Merkezini dolaştı.

“İki buçuk milyonluk yatırım yapıldı”

Şehit Bülent Kula caddesi üzerinde bulunan, toplamda 1670 metrekare alan üzerine toplam üç kat olarak yapılan merkezin bodrum katında garaj, mutfak, depo ve servis alanları yer alırken; girişte 115 kişilik konferans salonu, 160 kişilik yemek salonu ve 250 metrekarelik mini anfili toplanma alanı ve fuaye bulunuyor. Merkezin üst katında ise 160 metrekarelik çok amaçlı salon, 100 kişi kapasiteli 5 derslikli eğitim alanı ve kütüphane yer alıyor. Proje bedeli 2 milyon 262 bin lira olan tesis Cemevi olarak Aliağa’da yaşayan Alevi vatandaşların hizmetine sunuldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler