131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ÖĞRENCİLER NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ’NDE

28 Mart 2017, Salı 06:42

     


Helvacı İlkokulu öğrencileri, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Bu yıl 53.'sü kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında Aliağa'da da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi öğrencilerin akınına uğruyor. Kütüphaneyi ziyaret eden Helvacı İlkokulu ve Özel Toprak Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte kütüphaneyi gezerek kitapları inceledi. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Helvacı İlkokulu öğrencileri için ödül töreni düzenlendi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Öğrencilerde okuma alışkanlığının ve kitap sevgisinin arttırılmasını amaçlayan yarışmanın ödül törenine Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Burak Akçaoğlu, Nadir Nadi Kütüphanesi Müdürü Hilal Yaşar, Helvacı İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Özdemir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt verdi. Ödül töreni sonrasında öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öğrencilere ayrıca Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan "Güzelhisar" adlı kitap ve "Aliağa’nın Antik Kentleri" kitapçığı hediye edildi.

"ÇOCUKLAR İNTERNETLE DEĞİL KİTAPLA HAŞIR NEŞİR OLMALI"

53.'sü kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında, öğrencileri kitap ile buluşturmayı amaçladıklarını, hafta boyunca bir çok okuldan öğrencileri kütüphanede ağırlayacaklarını ve okulları ziyaret ederek kitap okumanın önemini vurgulayacaklarını söyleyen Nadir Nadi Kütüphanesi Müdürü Hilal Yaşar, "Kitap okumak çocukların yaratıcılığını geliştirir. Küçük yaşta kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ileriki dönemlerde okul başarısının da artmasını sağlar. Kitap okumak çocuğun dünyayı tanımasına ve genel kültürünün artmasına destek sağlar. Çocukların kendilerini internet dünyasına çok fazla kaptırmamalarını daha çok kitaplarla haşır neşir olmaları tavsiye ediyorum." diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler