131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ÜLKE OFİSLERİ ALİAĞA SANAYİSİNİ İNCELEDİ

28 Nisan 2016, Perşembe 06:29

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO)'nın yabancı yatırımcıları ilçeye çekmek amacıyla yaptığı davet üzerine İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) yetkilileri ve İzmir’de faaliyet gösteren yabancı ülke ofisleri Aliağa sanayisini ziyaret etti.

İzmir’de faaliyet gösteren ABD Ticaret Müsteşarlığı, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Bremen Kalkınma Ajansı, İngiltere Ticaret ve Yatırım Ofisi ve Hollanda Ticaret Destek Ofisi yetkilileri Aliağa’yı ve Bölge sanayisini yerinde inceledi. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ve Ege Kule firması ile başlayan ziyaretler, Petrokimya, Rafineri bölgesi, Gemi Söküm bölgesi ve Nemrut limanlar bölgesinde APM Terminal’s limanı ile devam etti, demir çelik bölgesi ile son buldu.

SAKA, “ALİAĞA SANAYİSİ HIZLA GELİŞİYOR”

Ziyarette Aliağa’nın mevcut sanayi potansiyelinin Ege Bölgesi ve Türkiye için hayati önem taşıdığının altını çizen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bünyesinde barındırdığı stratejik sektörlerle Aliağa’nın dev bir sanayi kenti konumunda olduğunu, bununla birlikte büyük potansiyele sahip olan Aliağa’nın gelecek 50 yıllık projeksiyonunun planlı ve bölge- ülke ihtiyaçları doğrultusunda yapılmasının önemini vurguladı.

Aliağa sanayisi hakkında Ülke Ofisi yetkililerine bilgiler veren Saka, Aliağa’nın hızla geliştiğine dikkat çekerken, gelişmeye paralel plansızlıktan kaynaklı altyapı eksikliklerinin doğduğunu, planlamaların zamanında yapılarak ileride doğacak büyük sorunların önüne geçilebileceğini vurguladı. İZKA’nın Aliağa’ya gerçekleştirdiği bu ziyaretin bu anlamda önemli olduğunu ifade eden Saka: “Aliağa sanayisi hızla gelişiyor ve devamlı yatırım alıyor. Dolayısıyla bazı altyapı eksiklikleri ortaya çıkıyor. Bu altyapı eksikliklerinin yatırımcının Aliağa’ya gelmesine engel olacak boyuta gelmeden planlanması gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası olarak ilgili kurumlarla diyalogumuzu artırarak Aliağa’nın planlanması ve Aliağa’ya yabancı yatırımcıları daha yoğun çekebilmek için gerekli zemini oluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda İZKA’nın ve Ülke Ofislerinin Aliağa’yı ziyaret ederek sanayi ve sanayinin gelişimi hakkında yerinde bilgi almış olmasından memnuniyet duyuyoruz, kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

ÖZER, “İZMİR’İN KALKINMASI İÇİN ÇABALIYORUZ”

İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer ise Aliağa’nın var olan potansiyeli ve avantajlarıyla yabancı yatırımcıların öncelikleri arasında yer alması gerektiğini ifade ederek, bu konuda ülke ofisleri ile işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin (ALOSBİ) yatırımcılar için sunduğu ideal koşulların ve Aliağa Limanlarının potansiyelinin etkileyici olduğunu ifade eden Özer, “Aliağa yatırım açısından ülkenin gözde ilçelerinden biri durumunda. Aliağa’ya yatırım yapmak isteyen ve bizden Aliağa hakkında bilgi almak isteyen yabancı yatırımcılar bulunuyor. Bu anlamda İzmir’de faaliyet gösteren yabancı ülke ofisleri ile birlikte Aliağa sanayisini yerinde görerek ve Aliağa sanayisinin gelişimi yerinde izleyerek daha detaylı bilgi edinme fırsatı bulduk. Yatırım destek ofisi olarak İzmir’in kalkınması için doğru sektörlerde, doğru yatırımların doğru yerlerde yapılması için çaba harcamaya devam edeceğiz” dedi.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler