131019098
29 Mart 2024, Cuma

MİLLETİN EKİBİ Mİ, MTP’NİN EKİBİ Mİ?

28 Nisan 2017, Cuma 06:42

     


16 Nisan’da yapılan Anayasa Değişikliği halkoylamasının ardından gözler yeni oluşacak siyasi tabloya çevrildi. Referandum kampanyaları süresince askıya alınan muhalif çalışmalar ile parti kurma faaliyetleri tekrar ülke gündemine oturdu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde parti içi muhalefetle birlikte Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açarak olağanüstü kurultay toplayan ve sonrasında partiden ihraç edilen Meral Akşener’in, halkoylamasının ardından parti kuruluş işlemlerini hızlandırdığı ulusal medyada çeşitli gazete ve televizyonlarda yer almıştı. O dönemde Akşener’e açık destek vererek bütün milliyetçileri kongreye katılmaya davet eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da yeni kurulacak parti içinde aktif rol alarak örgütlenme çalışmalarına bizzat katkı koyduğu belirtiliyor. Muhtemel adının Milliyetçi Türkiye Partisi olacağı konuşulan yeni oluşum için ilçedeki hummalı faaliyetler değişik çevrelerce merakla izleniyor.

BAŞDANIŞMAN YİNE DEVREDE

Edinilen bilgilere göre, Nisan ayı başlarında Yeni Mahalle’de, Aliağa Belediyesi’ne ait düğün salonunda ‘Milletin Ekibi’ olarak adlandırılan grup üyelerinin çoğunluğunu oluşturduğu katılımcılarla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya gece 22,30 civarında katılan Acar’ın gayrıresmi başdanışmanı Ömer İşlek, burada yaptığı konuşmada parti kurma çalışmalarının başladığını bildirdi. Daha sonra saat 23,30’da Serkan Acar’ın da dahil olduğu toplantı sabahın ilk saatlerine kadar sürdü.

MHP ve AK PARTİ’DEN İSİMLER DE VAR

Kulis faaliyetlerinin ve örgütlenme çalışmalarının sessizce devam ettiği Aliağa’da yeni kurulacak parti içinde MHP’nin ilçedeki tanınmış isimlerinden ve yönetiminden de bazılarının yer alacağı konuşulurken, Ak Parti’nin eski kurmaylarının da bu yeni oluşuma ön ayak olarak destek verdiği belirtiliyor. Partinin ilçe başkanlığı için bazı Aliağalı isimlere teklif götürüldüğü, büyük oranda netleşen kurucu ilçe başkanının isminin ise yakında açıklanacağı öğrenildi.

SERKAN ACAR ÇEKİRDEK KADRODA

Daha önceleri değişik zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılarak Ak Parti’ye geçme girişimlerinde bulunan ancak her defasında bunu yalanlayarak MHP’den ayrılmasının söz konusu olmadığını söyleyen Acar ve ekibinin kurulacak yeni partiye büyük oranda finansal destek sağladığı ve parti içinde söz sahibi olan çekirdek kadroda yer aldığı iddia ediliyor.

ACAR’IN KORUMA KALKANI KALKIYOR MU?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi de muhalif kanadın parti kurma faaliyetlerini yakından takip etmekte. İzmir’deki tek belediyesi olma özelliğiyle Genel Merkez tarafından bu güne kadar pek çok konuda tolerans gösterilen Serkan Acar ve ekibine verilen desteğin bu sebeple kesilmesi gündeme getirilirken MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de durumdan rahatsız olduğu ve kurmaylarını müdahale için harekete geçirdiği belirtiliyor.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler