131019098
19 Nisan 2024, Cuma

PETKİM’DE İŞ BIRAKMA EYLEMİ

28 Mayıs 2015, Perşembe 10:55

     


Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, örgütlü oldukları Petkim önünde bir araya gelerek, Ocak ayından bu yana yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) konusunda işyeri yetkilileri ile uzlaşılamadığını açıklayarak eylem kararı alındığını bildirdi.

Petrokimya Holding A.Ş. önünde gerçekleştirilen, işçilerin de katılım sağladığı eylemde; toplu iş sözleşmesi taleplerinin dile getirilmesinin yanı sıra asıl anlaşmazlığın, 1997 yılından 2006 yılına kadar uygulandığı halde işveren tarafından 2006 yılında bozulan ücret sistemindeki farkın kapatılması olduğunu dile getiren Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, "2011 sözleşmemizde getirdiğimiz noktayı bundan sonraki süreçte kapatmasıdır. Ancak yapılan son görüşmelerde bu konu, iki ayrı skalaya iki ayrı ücret olarak anlaşılmış, fakat işverenin teklif ettiği rakamlar istediğimizin çok altında kalmıştır. 26.05.2015 tarihinde yapılan toplu iş sözleşme görüşmesinde; işveren ikili skala zammını geri çekmiş ve % 3.25 ile % 3.75 olarak getirdiği ücret zammını ilk altı ay için tüm çalışanlara olmak üzere % 5 olarak teklif etmiştir"dedi. Oktay, bu gelişmeler neticesinde protesto eylemleri başlattıklarını ifade etti.

"UZLAŞI SAĞLANAMAZ İSE EYLEMLERİMİZ SÜRECEK"

İşveren ile aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle mesaiye 2 saat geç başlama eylemi yapan işçilere hitaben bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay: "Petkim Genel Müdürü Sayın Sadettin Korkut ile Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül’ün de katıldığı bir toplantı yaptık. Görüşmelerde yaşadığımız sıkıntıları ilettik. İşveren yetkilileri ise, “Teklifimizi sunduk, bundan öte gidemeyiz” dediler. Bizde buradan yetkililere sesleniyoruz! Bizimde son noktamız belli, bugün burada yaptığımız 2 saatlik iş bırakma sadece bir uyarıdır. Eğer uzlaşı sağlanamaz ise eylemlerimiz sürecektir” şeklinde konuştu.

Açıklama esnasında sloganlar atarak destek veren işçiler, 2 saat süren eylemin ardından mesailerine başladı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler